Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμαΠαρασκήνια

Με τα πριόνια στο Χορτιάτη ο Γιουτίκας (pics)

Ξύλινα  παγκάκια  στον Χορτιάτη, έφτιαχνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, την Κυριακή 17/9, παρόλο που η προεκλογική περίοδος είναι στο φόρτε της!

Έδωσε  ένα σύντομο… ρεπό στον εαυτό του από τη μάχη του σταυρού, για να φέρει σε πέρας  μια καθαρά προσωπική  πρωτοβουλία, που ανέλαβε στα μέσα του καλοκαιριού, ώστε να αναβαθμιστούν οι υπαίθριες υποδομές στο Προσκοπικό Κέντρο  «Θ. Λίτσας» στο Χορτιάτη, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε  επισκέψεις του στις εγκαταστάσεις, διαπίστωσε ότι οι ξύλινες κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από τότε, ήρθε  σε επαφή με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Διαχείρισης Δασοκτήματος Σελίου, προμηθεύτηκε ξυλεία μαύρης πεύκης, την έστειλε σε εργοστάσιο στην Κοζάνη, κόπηκε σε συγκεκριμένες διαστάσεις και την μετέφερε στο Προσκοπικό Κέντρο του Χορτιάτη. 

Την Κυριακή, στη συναρμολόγηση, με τη βοήθεια του Περιφερειακού Έφορου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Μπάμπουρα, προσκόπων από το 70ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης και το  40ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, έβαλε και ο ίδιος  «ένα χεράκι».

Το σχεδίασε, το οργάνωσε και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους, το έφερε  σε πέρας. Όπως κάνει και στην Αντιπεριφέρεια.

Δείτε ακόμη:
Γιουτίκας: Τα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλονίκη (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.