Life

Yποσχέσεις – υποσχέσεις – υποσχέσεις!

Mετά την Γενική Συνέλευση της Αριελ που έλαβε χώρα την 14η Ιουλίου, ήρθε η στιγμή να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους, για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν όλους μας και γίνονται συχνά αφορμή για μηνύματα στη σελίδα μας.

1) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ:
Μετά την απόφαση της απεμπλοκής του δήμου μας από τον φορέα της «Αλκυονίδας», του διαδημοτικού δηλαδή καταφυγίου των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, ο Δήμαρχος μας δεσμεύθηκε προσωπικά για την δημιουργία δικού μας καταφυγίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα απασχόλησε για κάποιο διάστημα την αρμόδια υπηρεσία, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν προχώρησε, γιατί είχε και κάποιες τεχνικές δυσκολίες.

2) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ:
Mετά την εγκατάλειψη της ιδέας του καταφυγίου, λάβαμε την υπόσχεση για δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, όπου θα υπήρχαν κτηνίατροι για δυο βάρδιες και θα υπήρχε η δυνατότητα να δρουν επικουρικά και τα δύο φιλοζωικά σωματεία.
Το κτηνιατρείο απασχόλησε περισσότερο από το καταφύγιο τις υπηρεσίες του δήμου, μάλιστα βρέθηκε και ο κατάλληλος χώρος για να στεγαστεί.
Μέχρι το φετινό Πάσχα λαμβάναμε διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει απλά με λίγη καθυστέρηση. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, το ακριβοθώρητο κτηνιατρείο δεν θα γίνει ούτε αυτό.

3) ΣΙΤΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ:
Eπειδή πολλοί μας ζητάνε τροφές για τα αδεσποτάκια που ταΐζουνε, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι οι τελευταίες τροφές που μοιράστηκαν είναι στις αρχές Ιουνίου και αυτές προέρχονται από την σύμβαση του 2020, που απλά άργησε να ξεκινήσει και έτρεχε μέχρι φέτος.
Η φετινή σύμβαση του δήμου με την εταιρεία ζωοτροφών δεν έχει προχωρήσει για λόγους καθαρά διαδικαστικούς, οπότε για 3 περίπου μήνες τα αμέτρητα αδεσποτάκια σιτίζονται με λεφτά των εθελοντών και των φιλόζωων, συν κάποιες δράσεις ιδιωτών που μαζέψανε μερικές τροφές.

4) ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΚΥΛΩΝ:
Aπό το έκτακτο κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους δήμους για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες ανάγκες των αδέσποτων την εποχή του Covid-19, ένα ποσό της τάξης των 2.500€, είχε συμφωνηθεί να δαπανηθεί για την αγορά σπιτιών για σκυλάκια και γατάκια του δήμου μας.
Τώρα γιατί δεν βλέπετε πουθενά τα σπιτάκια αυτά, είναι γιατί δεν έχουν αγοραστεί ακόμα και αν ποντάραμε σε κάτι, θα ποντάραμε ότι δεν θα αγοραστούν ποτέ.

Αν κάποιος «υπεύθυνος» του δήμου μπει στην διαδικασία να απαντήσει στα παραπάνω, καλό θα ήτανε να μην αρχίσει για το πόσο μας εκτιμάει και συγχαίρει το έργο μας, αλλά να αναφερθεί στην ουσία με αιτιολογίες και ημερομηνίες.

Γίνετε μέλος της ομάδας μας!
Ενισχύστε οικονομικά ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα!

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αριελ φιλοζωϊκή _ Δήμου Δέλτα – Ariel stray care of Delta Municipality https://www.facebook.com/adoptadeltastray

ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Σινδος https://www.facebook.com/adespotasindou

Βρείτε τα σκυλάκια μας που δίνονται προς υιοθεσία μέσα από την δημοφιλή πλατφόρμα https://www.dogsvoice.gr/ariel-filozoiki-dimou-delta

Τ: 6947642478

Τράπεζα Πειραιώς:
GR05 0172 2180 0052 1810 1532 813 (PIRBGRAA)
Paypal: ariel.filozwiki@gmail.com

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.