ΕλλάδαΘέμα

Εικόνες-σοκ στην Καρδίτσα: Ανέβηκαν στις στέγες για να σωθούν! (vid)

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (7/9).

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια, αφού τα το νερό έχει φτάσει σχεδόν στα κρεμμύδια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα μήνυμα από το 112 στον Παλαμά Καρδίτσας όπου ζητούσε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το χωριό.

Στο MEGA μίλησε και κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας αναφέροντας ότι από τις 03:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά ο κ. Τάσος.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

«Βοήθεια, πνιγόμαστε, κάθε 10 λεπτά ακούω σπίτι να γκρεμίζεται», είπε με την σειρά της κάτοικος του Παλαμά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ίδιο είναι το σκηνικό και στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, με το νερό να έχει φτάσει μέχρι τις στέγες των σπιτιών, με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στις οικίες τους, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το ορμητικό νερό έχει παρασύρει ολόκληρα σπίτια στο πέρασμα του, με την βροχόπτωση να συνεχίζεται αυτή την ώρα.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Ο 36χρονος που έσπρωξαν στο Blue Horizon ζούσε σε εργατικές κατοικίες στο Λασίθι – Είχε εισιτήριο

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.