Δήμοι - ΠεριφέρειεςΕλλάδαΘέμα

Γιουτίκας: Τα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλονίκη (vid)

Για τη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Σίνδο, καθώς και όλα τα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στο Europe 1.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιουτίκας αναφέρθηκε στο θέμα των αιωρούμενων σωματιδίων και τη δυσοσμία σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στην εξυγίανση του παραλιακού μετώπου, που αφορά τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, εξήγησε ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Δήμο Δέλτα και αυτή τη στιγμή γίνεται η απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την περιοχή των βυρσοδεψείων και στο τέλος θα κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα βυρσοδεψεία στο λιμάνι, για να καθαρίσει επιτέλους η περιοχή.

«Παράλληλα, συνδέουμε με το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και την απόληξη της ΕΥΑΘ στον Δενδροπόταμο, καθώς από αυτήν καταλήγουν ακόμη και σήμερα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα στο Θερμαϊκό κόλπο.

Επίσης, ο κ. Γιουτίκας αναφέρθηκε στις δενδροφυτεύσεις και τη δημιουργία διαδρομών σε περιοχές που έχουν καθαριστεί, την άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση επιχειρήσεων στο Καλοχώρι, καθώς και το πρώην στρατόπεδο Γκόνου.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Γιουτίκας στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά»:

Δείτε ακόμη:
Τέμπη: Κωνσταντινίδης, Αμανατίδης, Παπαδάτου μιλούν για την επόμενη μέρα (vid)

Μπορείτε να βρείτε όλο το αρχείο των συνεντεύξεων της εκπομπής “Μιλάμε Πολιτικά” στο σχετικό κανάλι στο Youtube και στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.