ΘέμαΠολιτική

«Καρφιά» Ανδρουλάκη σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη (vid)

Με αναφορές στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και με ευχαριστίες προς τα στελέχη της 2ης ΕΜΑΚ για το έργο τους, συνοδεύτηκε η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, στην έδρα της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, στο αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια δηλώσεών του αμέσως μετά την επίσκεψη, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε πως τα πρότυπα που προωθεί η ΕΜΑΚ, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, που διασφαλίζουν ένα μέλλον καλύτερο για τον ελληνικό λαό, ένα μέλλον ασφαλείας, είναι αυτά που πρέπει να ακολουθήσει και η ελληνική κοινωνία.

«Δυστυχώς ζήσαμε ένα τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που δείχνει ότι το κράτος δεν εγγυήθηκε την ασφάλεια στις μεταφορές, που δείχνει ότι υπήρχαν έργα που δεν υλοποιήθηκαν στην ώρα τους και αναξιοκρατία που οδήγησε σε ένα ανθρώπινο λάθος και όλη αυτή την αβελτηρία του κράτους στο να χαθούν πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

«Το μήνυμα είναι ότι το κράτος πρέπει να αλλάξει και να γίνει εγγυητής μιας καλύτερης διαβίωσης και μιας καλύτερης προοπτικής για τον ελληνικό λαό με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη ασφάλεια, με ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας, με καλύτερη παιδεία και όχι ένα κράτος το οποίο θα είναι λάφυρο στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων, ένα κράτος εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό χρειαζόμαστε και αυτή είναι η αγωνία μου και η προσπάθεια μου μπροστά στις ερχόμενες εθνικές εκλογές», είπε μεταξύ άλλων.

«Ας μείνουμε στα στοιχεία»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόδοση ευθυνών για το μοιραίο δυστύχημα σε βάθος χρόνου, σημείωσε ότι η ευκολότερη διαδρομή των πολιτικών για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους, είναι να διαχέουν τις ευθύνες τους στο μακρινό παρελθόν.

Στη συνέχεια μίλησε για τη σύμβαση που έγινε το 2014 και η οποία θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί χρόνια πριν, αλλά αυτό όπως είπε δεν έγινε ούτε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

«Ας μείνουμε στα στοιχεία και όχι στις θεωρίες και στις συγνώμες κατόπιν πολλών ημερών της τραγωδίας», δήλωσε ο κύριος Ανδρουλάκης.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν «και ας αφήνουμε ο καθένας να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες αλλού από εκεί που ανήκουν».

«Να δοθούν απαντήσεις με λύσεις»

Καταλήγοντας επισήμανε πως υπάρχει αγανάκτηση στον κόσμο γιατί δεν έγιναν πολλά πράγματα που όφειλαν να έχουν γίνει και στην υγεία και στις μεταφορές και αλλού, λέγοντας πως αυτή η αγανάκτηση δεν πρέπει να εργαλειοποιηθεί, αλλά να δοθούν απαντήσεις με λύσεις, με προτάσεις, με μία αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη ο τόπος, με ένα κράτος που δεν θα είναι στον εκάστοτε κυβερνώντα ένα εργαλείο ρουσφετιών, αναξιοκρατίας και ατιμωρησίας, αλλά θα είναι ένα όπλο που θα υπερασπίζεται τον πιο αδύναμο Έλληνα και θα εγγυάται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο προοπτικής ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε ακόμη:
Καράογλου: «Προχωρούμε γρήγορα και αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του κράτους»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.