ΘέμαΤοπικά

Σπασμένη προστατευτική μπάρα για τα τρένα στη Νέα Μαγνησία (vid, pics)

Ανησυχία και πολλά ερωτήματα προκαλούν οι εικόνες με τη σπασμένη προσταυτευτική μπάρα για τα τρένα στη Νέα Μαγνησία.

Με τη χώρα να μην έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων ελλείψεων και παραλείψεων που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και το video που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φώτης Κοτζακιουλάφης, ο οποίος σχολιάζει:

«Ντρέπομαι και λυπάμαι όπου στη Νέα Μαγνησία, Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης σήμερα ζούμε υπό αυτές τις συνθήκες, με σπασμένη την “προστατευτική” μπάρα τη στιγμή που περνάει το τρένο.

Λίγες μόνο ημέρες μετά το δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στις 28 Φεβρουαρίου, στον τόπο που μεγάλωσα, συνεχίζω να βλέπω την αδιαφορία του κράτους και όλων των αρμόδιων.

Με γνωστά αφηγήματα τύπου “εντάξει και άλλου γίνονται αυτά” ή “η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς” αλλά και με τη νοοτροπία “πάμε και όπου βγει”, έχει επέλθει η χώρα σε μία στάση #αδιαφορίας και αποχής από τα κοινωνικά δρώμενα εδώ και χρόνια.

Καταστάσεις σαν κι αυτές με κάνουν πραγματικά να αναρωτιέμαι τι κοινό έχουμε με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταστάσεις σαν κι αυτές με κάνουν να αναρωτιέμαι με ποια κίνητρα και για πόσο ακόμα θα συνεχίζουν να μένουν οι νέοι στην Ελλάδα και να μην προτιμούν άλλες χώρες του κόσμου, με καλύτερες προοπτικές και αξιοκρατία.

Σε χώρες που ο κόσμος κρίνεται με βάση τις γνώσεις και την αξία του και όχι από τις γνωριμίες του. Ζούμε από τύχη όπως δείχνουν και οι εικόνες παρακάτω, τα μέσα προστασίας δεν επαρκούν ούτε για πλάκα».

Δείτε ακόμη:
Με ιδιωτική πρωτοβουλία 20 νέοι υπολογιστές στο 2ο Δημοτικό Καλοχωρίου

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.