Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο Τρεμόπουλος και 13 άτομα για διαμαρτυρία κατά της κοπής των δέντρων

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 14 προσαγωγές των ατόμων μελών του Δικτύου για το αστικό πράσινο «SOSε τα Δέντρα», οι οποίοι εμπόδισαν την κοπή 41 δέντρων στην πλατεία Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Στις 07:00 το πρωί ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του δήμου να κόψει τις λεύκες που υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες,  Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν και προσήχθησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί. Ανάμεσά τους είναι και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Και οι 14 συνελήφθησαν για παράνομη βία, ενώ ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συνελήφθη και για εξύβριση και αντίσταση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία – Αλληλεγγύη” αναφέρει ότι «με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά. Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μας πάνε στο αυτόφωρο!». Και συμπληρώνει:

«Κατηγορια; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ!

Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοί που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορουνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρά μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημάρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκάτου μπορούν να υποστηρίξουν.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικαρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό  αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκήσαμε κανενός είδους βία.

Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα».

Δυσαρέσκεια Ζέρβα για την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης στην πλατεία Δικαστηρίων

Με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής δέντρων.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς εκτελούνται παρεμβάσεις, για να κοπούν 41 λεύκες, οι οποίες, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν κριθεί επικίνδυνες. Τα δέντρα αυτά, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του δήμου, πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα με διπλάσιο αριθμό δέντρων, υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε λάβει το πράσινο φως, ώστε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την κοπή και την αντικατάσταση των επικίνδυνων -όπως λέει- δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς την περασμένη Παρασκευή, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα που είχε κατατεθεί για την έκδοση προσωρινής διαταγής για πάγωμα της διαδικασίας κοπής -απόφαση που όλοι θα όφειλαν να σεβαστούν.

Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή.

Πηγή: Thestival.gr

Δείτε ακόμη:
Δ. Θεσσαλονίκης: Αλλάζει όψη η περιοχή του Ιπποκρατείου

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.