Πολιτική

Αρβανιτίδης: «Μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού»

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης εστιάζει στα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

«Η μεγαλύτερη ανιδιοτελή προσφορά στον κόσμο είναι αυτή κάθε μάνας. Χρόνια πολλά στις μητέρες», τονίζει ο κ. Αρβανιτίδης και προσθέτει:

«Έννοια μας να στηρίξουμε την μητρότητα με μέτρα και πολιτικές. Γι’ αυτό και αποτελεί  προτεραιότητα του προγράμματος μας το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Η αντιμετώπιση του πρέπει να γίνει με όρους θέματος εθνικής ζωτικής σημασίας».

Παράλληλα, ο Γιώργος Αρβανιτίδης παρουσιάζει τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση του δημοσγραφικού:

«Στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των νέων ζευγαριών και των πολυτέκνων, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων:

•             Επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται, 200 ευρώ το μήνα ως την ηλικία των 3 ετών, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια.

•             Φοροαπαλλαγές και φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες με παιδιά.

•             Επαναφορά της έκπτωσης φόρου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας των γονιών τους.

•             Επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, το οποίο θα είναι ισότιμο με τον κατώτατο μισθό.

Πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, όπως στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, με τη δημιουργία μιας δεξαμενής 150.000 κατοικιών, είτε νεόδμητων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε ανοίγοντας κλειστά σπίτια με φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής, ώστε με κοινωνικά κριτήρια να δοθούν σε νέα ζευγάρια με ένα πολύ χαμηλό ενοίκιο».

Δείτε ακόμη:
Γιώργος Αρβανιτίδης: «Είναι ώρα ευθύνης για τη Β’ Θεσσαλονίκης»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.