Ελλάδα

Θεοτόκης: «Θα διεκδικήσω την προεδρία του ΕΕΘ»

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά εν μέσω υγειονομικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλος Θεοτόκης, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, στον Flash 99.4.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή αυτής της κρίσης. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου το ρεύμα στοιχίζει περισσότερο απ’ ό,τι το ενοίκιο ενός καταστήματος. Δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα για τις επιχειρήσεις. Βρισκόμαστε εν μέσω εκπτωτικής περιόδου, αλλά στα εμπορικά καταστήματα δεν υπάρχει κίνηση», σημείωσε αρχικά ο κ. Θεοτόκης.

Αναφερόμενος στα αιτήματα των επαγγελματιών προς την Πολιτεία, ο Γ.Γ. του ΕΕΘ είπε: «Πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των καταστημάτων και των επαγγελματιών, με φοροελαφρύνσεις. Θα υπάρξει πρόβλημα με τις πρώτες ύλες, καθώς δεν υπάρχουν κεφάλαια για την αγορά τους. Οι τράπεζες δεν ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, δεν παρέχουν πιστώσεις και οι επιχειρήσεις πρέπει να κινηθούν με ίδια κεφάλαια, τα οποία ωστόσο έχουν περιοριστεί και διατίθενται για τα λειτουργικά έξοδα εδώ και δύο χρόνια. Συνεπώς, πρέπει να πάρουμε μια ανάσα. Αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το κράτος και να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα προγράμματα ΕΣΠΑ».

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΕΘ, μετά την επικείμενη αποχώρηση του Μιχάλη Ζορπίδη, ο κ. Θεοτόκης απάντησε: «Μετά από 20 χρόνια παρουσίας μου στο Επιμελητήριο και έχοντας περάσει από σχεδόν όλες τις θέσεις, μαζί με κάποιους συναδέλφους θα διεκδικήσουμε την προεδρία. Εφόσον οι συνάδελφοι επαγγελματίες μάς επιλέξουν, νομίζω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.