Δήμοι - Περιφέρειες

Στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης ο Γιουτίκας

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας βρέθηκε σήμερα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλη Γεράνη, το Δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Τσαγκαρλή. Αμέσως μετά την επίσκεψη ανήρτησε την παρακάτω δήλωση με την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του για την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Σε πλήρη, άρτια και αποτελεσματική λειτουργία βρίσκονται όλες οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κατά τη σημερινή μου επίσκεψη στο χώρο. Επρόκειτο για μια από τις επισκέψεις που πραγματοποιώ ανά διαστήματα, – πέραν από τους τακτικούς ελέγχους που διενεργούν οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας-, προκειμένου να επιβεβαιώσω την πιστή τήρηση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ζήτησα μάλιστα ειδική ενημέρωση για τη διαχείριση των στραγγισμάτων και των όμβριων υδάτων και όπως διαπίστωσα επί τόπου η ολοκληρωμένη επεξεργασία τόσο των στραγγιδίων όσο και των βρόχινων νερών αποδίδει πεντακάθαρο νερό, εμπλουτίζοντας τον παρακείμενο υδάτινο αποδέκτη. Σε πλήρη δυναμικότητα λειτουργεί και η Μονάδα Βιοαερίου ισχύος 3,5 MW που παράγει ηλεκτρική ενέργεια”.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.