ΕλλάδαΠολιτική

Ζητά ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους ο Αναστασιάδης

Ερώτηση  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από την αύξηση στις τιμές των  πρώτων υλών για την παραγωγή ζωοτροφών, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Αναστασιάδης ζητά από τον Υπουργό τη στήριξη των πληττόμενων κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας ότι,  το γεγονός του  διπλασιασμού σχεδόν της τιμής των πρώτων υλών σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις πληρωμών γάλακτος,  εξελίσσεται σε πραγματική απειλή για την Ελληνική κτηνοτροφία.

Συγκεκριμένα η ερώτηση που κατέθεσε προς τον κ. Σπήλιο Λιβανό, αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,
Η αύξηση, σχεδόν ο διπλασιασμός, της τιμής των πρώτων υλών για την παραγωγή ζωοτροφών ( καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι) οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους κτηνοτρόφους , αλλά και τις επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις πληρωμών γάλακτος εξελίσσεται σε πραγματική απειλή για την Ελληνική κτηνοτροφία.
Επειδή η κατάσταση έχει ήδη επιβαρύνει τους παραγωγούς ζωοτροφών και οι κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλο.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
1. Με ποιον τρόπο σκέφτεστε να προστατεύσετε τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ζωοτροφών από την μεγάλη αύξηση της τιμής των πρώτων υλών;
2. Μήπως θα έπρεπε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των πληττόμενων;
Τετάρτη 3η Μαρτίου 2021
  Ο ερωτών Βουλευτής
  Σάββας  Αναστασιάδης- Β΄ Θεσσαλονίκης”

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.