Ελλάδα

Σταδιακή άρση του lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση αύριο!

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο Τετάρτη (17.03.2021) η Επιτροπή των ειδικών για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εξετάσει το… πότε και πως θα οδηγηθούμε στην άρση του lockdown και το άνοιγμα της αγοράς.

Με δεδομένη την κούραση των πολιτών από το lockdown των σχεδόν τεσσάρων μηνών, η κυβέρνηση αναζητά ένα «κουμπί αποσυμπίεσης» αλλά πάντα με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση. Και ακριβώς αυτό θα εξετάσει η υγειονομική Επιτροπή στην έκτακτη συνεδρίαση της: το χρονοδιάγραμμα του πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και το άνοιγμα της αγοράς.

Οι ειδικοί θα εξετάσουν την επιδημιολογική κατάσταση, θα αξιολογήσουν τα μέτρα και θα αποφασίσουν που χρειάζονται αλλαγές.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών αλλά και την κόπωσή τους ύστερα από έναν χρόνο πανδημίας και lockdown, οι ειδικοί θα εξετάσουν τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων.

Φυσικά, παράγοντας για τις αποφάσεις που θα ληφθούν, για το τι θα ανοίξει και πότε δηλαδή, θα είναι ο υγειονομικός παράγοντας και η συμβολή που θα έχει η κάθε δραστηριότητα στη μετάδοση του ιού, όπως αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η επιτυχής αντιμετώπιση της κατάστασης και η επιτάγχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους προστασίας και στην άρση των περιορισμών.

Πηγή: newsit.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.