Δήμοι - ΠεριφέρειεςΠολιτιστικά

Μια βραδιά τιμής και όχι γιορτής για τη Γυναίκα στην Καλαμαριά

Όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών ο Δήμος Καλαμαριάς ετοίμασε για την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 19.00, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη, μία λιτή βραδιά, μη λησμονώντας το σπουδαίο συμβολισμό της επετείου της 8ης Μαρτίου.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας μίλα για τη γυναίκα και συστήνει την Αρίστη Παγιατάκη, γιατρό φυματιολόγο, αιρετή,  και πρώτη δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ηρωίδα του βιβλίου του με τίτλο «Αρίστη Παγιατάκη, η πρώτη».

Εμπνευσμένο από τη ζωή της είναι το βραβείο “ΑΡΙΣΤΗ” το οποίο ο Δήμος Καλαμαριάς θα απονείμει, βραβεύοντας όλες τις γυναίκες στο πρόσωπό τους, σε πέντε κυρίες: 

•             Ζωή Παπαγεωργίου, Μέλος του Δ.Σ Ιδρύματος Παπαγεωργίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ»

•             Πολυτίμη Μπακατσέλου, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ»

•             Παρασκευή Πατουλίδου, Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

•             Κυριακή Φράγκου, Πρόεδρος Συλλόγου «Εθελοντική Διακονία Αστέγων»

•             Ελένη Ινεπολόγλου, Πολύτεκνη μητέρα εννιά παιδιών

Το βραβείο με το οποίο θα τιμηθούν και οι πέντε γυναίκες, θα έχει τη μορφή της Αρίστης Παγιατάκη.

Ο υποστηρικτικός ρόλος του άντρα στη ζωή της γυναίκας θα παρουσιαστεί μέσα από το συμβολισμό ενός χορευτικού δρώμενου, δυο χοροδιδασκάλων από τη σχολή “Ελληνικό Αστέρι”, τον Κωνσταντίνο Αθανασιάδη και τη Μελίνα Βαγγελακάκη.

Ο χώρος του θεάτρου διακοσμείται  από έργα το Καλαμαριώτη ζωγράφου, Στέλιου Ζαχαρούδη, από τη συλλογή του με τίτλο “γυναικείες μορφές”.

Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Φούλη Καλαϊτζίδου.

«Μία βραδιά τιμής και όχι γιορτής, σεβόμενοι τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα και την στήριξη που δικαιούνται από την πολιτεία, την κοινωνία και όλους εμάς. Τιμούμε τη γυναίκα, τη μάνα, την κόρη, την εργαζόμενη, με τη στάση, τις πράξεις και τη ζωή μας»  δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Δείτε ακόμη:
Δ. Καλαμαριάς: Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 56 σημεία

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.