Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Χωρίς φωτισμό για εκατοντάδες μέτρα η Καραολή και Δημητρίου (vid)

Χωρίς φωτισμό για περίπου ένα χιλιόμετρο μένει κάθε βράδυ η οδός Καραολή και Δημητρίου στο Δ. Κορδελιού Ευόσμου, με τους κινδύνους για οδηγούς και περαστικούς να είναι μεγάλοι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Θέμα ασφάλειας αλλά και… αισθητικής προκύπτει κάθε βράδυ σε έναν από τους κεντρικότερους και μεγαλύτερους δρόμους του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με την Καραολή και Δημητρίου να «πέφτει» στο απόλυτο σκοτάδι με τη δύση του ήλιου. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Politic, από τη συμβολή της Καραολή με την Ολυμπιάδος και με κατεύθυνση προς την Αντύπα, τα φώτα δεν λειτουργούν, προκαλώντας ποικίλα ζητήματα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους περαστικούς, το τελευταίο διάστημα.

Είναι γεγονός ότι η Καραολή και Δημητρίου αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά και των δυτικών συνοικιών γενικότερα. Άλλωστε, ενώνει τη Μοναστηρίου με τη Λαγκαδά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ωστόσο φαίνεται πως οι αρμόδιοι φορείς της δημοτικής αρχής δεν… δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη οδό. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την εικόνα που αντικρίζει κανείς τα βράδια, με τα φώτα να είναι σβηστά για άγνωστο λόγο.

Αλγεινή, μάλιστα, εντύπωση προκαλεί και το ότι αυτή η «κατάσταση» διατηρείται για εκατοντάδες μέτρα, περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα οδηγών και πεζών. Ασφαλώς, η ασφάλεια θα ήταν αναγκαίο να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, με την Καραολή να… πέφτει στο απόλυτο σκοτάδι, αμέσως μόλις γίνεται η δύση του ήλιου.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της Politic είναι ενδεικτικές και αναδεικνύουν το σοβαρότατο πρόβλημα, με το θέμα να αφορά πρώτιστα την ασφάλεια οδηγών και πεζών, αλλά και -δευτερευόντως- την… έξωθεν καλή μαρτυρία, με έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής να μην χαίρει της δέουσας προσοχής από τους αρμόδιους, αφού δεν διαθέτει τον κατάλληλο φωτισμό κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Πηγή: Politic.gr

Δείτε ακόμη:
Δήμος Δέλτα: Πού και πότε πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.