Τοπικά

Γιάννης Ιωαννίδης: Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός της υπηρεσίας Καθαριότητας

Στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Δέλτα,  έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Η εκδήλωση έγινε στον αύλειο χώρο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας στη Νέα Μαγνησία με την παρουσία των Αντιδημάρχων Καθαριότητας Γιώργου  Κυριακίδη, Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Χρύσας Γεωργιάδου, Κοινωνικής Πολιτικής Βούλας Ελευθεριάδου,  ενώ λόγω μέτρων προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας, συμμετείχε μικρός αριθμός εργαζομένων  από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

«Στις προτεραιότητες της  διοίκησης του Δήμου Δέλτα   είναι ο εκσυγχρονισμός και η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των υπηρεσιών  Καθαριότητας με σύγχρονα μέσα,  προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται. Στόχος μας είναι αφενός να βελτιωθεί η εικόνα του Δήμου μας και κατ’ επέκταση η καθημερινότητα των πολιτών και αφετέρου να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της Καθαριότητας» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης και συμπλήρωσε:  «Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για  την Καθαριότητα. Αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει η Πολιτεία για την ενίσχυση του προσωπικού, λόγω πανδημίας κορονοϊού, με προσλήψεις συμβασιούχων τετράμηνης και οκτάμηνης διάρκειας σε θέσεις οδηγών και συνοδών απορριμματοφόρων προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Υλοποιούμε έναν σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό του  στόλου των οχημάτων με σύγχρονα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, προκειμένου σταδιακά να αλλάξουν τα παλιά αυτοκίνητα με οχήματα φιλικά προς το Περιβάλλον. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε παραλάβει ακόμη πέντε οχήματα (ένα όχημα μεταφοράς κάδων, τρία απορριμματοφόρα και ένα ανατρεπόμενο τετραξονικό φορτηγό)  που θα ενσωματωθούν στον στόλο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, ενώ  μέχρι το 2023 θα ολοκληρωθεί η παραλαβή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μέσα στην περίοδο της πανδημίας  συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη της υπηρεσίας Καθαριότητας με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων που εδώ και δεκαετίες συσσωρεύουν προβλήματα με αποτέλεσμα να μην είναι απόλυτα λειτουργικές για τους εργαζόμενους. Με συγκεκριμένα βήματα προχωράμε στην μελέτη για την αναβάθμιση των κτιρίων, των συνεργειών του Όρχου  και του περιβάλλοντα χώρου ώστε να παραδώσουμε στους εργαζομένους σύγχρονους  εργασιακούς χώρους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης. 

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους εργαζόμενους από όλες τις υπηρεσίες και άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του για την επίλυση τους.

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα ζήτησαν να συμβάλει ο Δήμος στη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού, καθώς όπως υπογράμμισαν λόγω της φύσης της εργασίας τους εκτίθενται διαρκώς σε κινδύνους. Ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε  ότι με τη συνεργασία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ θα ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα τους.

Στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας, το φλουρί κέρδισε η Διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών ενώ μοιράστηκαν για όλους τους εργαζόμενους μικρά βασιλοπιτάκια με πέντε φλουριά από τα οποία τρία «έπεσαν» σε εργαζόμενους στην Καθαριότητα, ένα στην Τεχνική υπηρεσία και ένα στην υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι.

Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι εργαζόμενοι αντάλλαξαν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.