Ελλάδα

Απίστευτο! Δύο αποτεφρωτήρια θέλουν να λειτουργήσουν στη Σίνδο!

Μέχρι και το καλοκαίρι όλοι γνωρίζαμε για την προσπάθεια εταιρίας να λειτουργήσει αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ της Σίνδου και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση από την κατοικημένη περιοχή. Την ώρα που οι αντιδράσεις τόσο από την δημοτική αρχή, όσο και μέσα από υπόλοιπους φορείς μεγάλωναν και η εφημερίδα μας κατέγραφε αυτήν την κατάσταση, άλλη μια εταιρία ετοιμαζόταν να ζητήσει άδεια λειτουργίας για το ίδιο αντικείμενο!

Σύμπτωση; Επιχειρηματική ευκαιρία; Δεν ξέρει κανείς τι να υποθέσει όμως αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Το ενδεχόμενο να «φιλοξενήσει» η περιοχή μας όχι μία άλλα δύο μονάδες αποτέφρωσης! Και φυσικά το γεγονός ότι η μία είναι δίπλα στα σπίτια και η άλλη μέσα στην ΒΙΠΕ σε τέτοιες περιπτώσεις δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο. Η μόλυνση δεν θα πάει σε άλλη περιοχή αν δεν περάσει πρώτα από τις κοντινές. Οι επιπτώσεις έχουν να κάνουν με τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΒΙΠΕ και τους χιλιάδες κατοίκους και τις οικογένειες της Σίνδου και γενικότερα της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ώρα να πάρουν θέση όσοι ζητούν την ψήφο μας

Κάποιες φορές στην ζωή πρέπει να παίρνεις θέση. Δεν μπορεί για πάντα να έχεις στρογγυλεμένες απόψεις που θα συμφωνούν με αντίρροπες δυνάμεις. Στην δική μας περίπτωση η ώρα είναι τώρα. Τώρα είναι η ώρα για όλους όσους θυμούνται να επισκεφτούν σπίτια, καφενεία, συλλόγους κλπ. όταν ζητούν την ψήφο των πολιτών. Τώρα είναι η ώρα να πάρουν θέση. Να αιτιολογήσουν την στάση τους και να βγουν μπροστά για την κοινωνία. Άλλωστε για αυτό και ζητούν την  ψήφο και για αυτό και οι πολίτες τους ψηφίζουν, για να τους εκπροσωπούν. Το να κρύβεται κανείς είναι επίσης μια στάση που θα αξιολογηθεί από την κοινωνία, όπως και το να τοποθετείται με όποιο τρόπο κρίνει. Απλά η ώρα είναι κρίσιμη και οι πολίτες ζητούν απαντήσεις, ζητούν πράξεις και ζητούν το αυτονόητο, να έχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους ένα καλό περιβάλλον και ποιότητα ζωής. Άλλωστε έχει λιώσει σε πολλά στόματα η «καραμέλα» της πράσινης ανάπτυξης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας και άλλων τέτοιων λεκτικών σχημάτων που εξαντλούνται στο να καταναλώνουν λέξεις και χρόνο ανούσια και χωρίς εφαρμογή τελικά. Σήμερα στα δεδομένα που υπάρχουν μπροστά μας χρειάζονται οι απαντήσεις, με σαφήνεια και με γνώμονα τον άνθρωπο και την περιοχή.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.