ΘέμαΤοπικά

Δήμος Δέλτα: «Έτοιμα τα σχολικά κτίρια της δευτεροβάθμιας για τη νέα σχολική χρονιά» – Συνάντηση δημάρχου με εκπαιδευτικούς

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Δέλτα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής το δήμαρχο, Γιάννη Ιωαννίδη, τη διοίκηση του δήμου και τους διευθυντές και εκπροσώπους των Γυμνασίων και των Λυκείων του δήμου.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την ενεργειακή κρίση και θα κορυφωθούν τον χειμώνα, ωστόσο σημείωσε πως τα κτίρια της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο και όλη τη διοίκηση του δήμου.

Ιωαννίδης: “Στο πλευρό των εκπαιδευτικών”

«Κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς συζητάμε με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων όλων των βαθμίδων για να ακούσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να δώσουμε λύσεις στο βαθμό που μας αναλογεί», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε:

«Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στηρίζουμε άοκνα το έργο τους. Για ακόμη μια χρονιά δώσαμε βαρύτητα στην έγκαιρη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και ολοκληρώσαμε όλο το φάσμα των εργασιών στο εσωτερικό των κτιρίων για την ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι μαθητές χρειάζεται να περνούν άνετα και ευχάριστα τις σχολικές ώρες για να αποδίδουν καλύτερα».

Αντωνιάδης: “Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις”

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Αντώνης Αντωνιάδης, επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν σε όλα τα σχολεία οι απολυμάνσεις για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών, ενώ επιδιορθώθηκαν και όσες βλάβες εντοπίστηκαν στις υποδομές σε όλα τα κτίρια.

Ταυτόχρονα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των αυλών από την διεύθυνση καθαριότητας.

Οι διευθυντές και οι καθηγητές επισήμαναν κάποιες ακόμη ανάγκες που έχουν για τη νέα σχολική χρονιά και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν άμεσα.

Παράλληλα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια λειτουργία των κτιρίων των Γυμνασίων και των Λυκείων του δήμου και ευχαρίστησαν τη διοίκηση του δήμου για την αμεσότητα στην επίλυση ζητημάτων και τη διαρκή συνεργασία, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη στήριξη της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και ειδικότερα του εντεταλμένου συμβούλου Παιδείας Αντώνη Αντωνιάδη.

Στα σχολεία ήδη έχουν δημιουργηθεί αίθουσες υπολογιστών, ενώ ο δήμος έχει φροντίσει για τον εξοπλισμό τους με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και για την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο δήμαρχος Δέλτα τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον επί χρόνια διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου, Γιώργο Ερκοτίδη, που αποχωρεί από την ενεργό δράση λόγω συνταξιοδότησης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Λουμπούτης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κυριακίδης, Φάνης Αλμπάνης, Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης, Αχιλλέας Χαντές, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δέλτα, Θεόδωρος Βαλάρης, ο γραμματέας του ΔΣ Δημήτρης Μαυρομάτης, οι διευθυντές/ντριες και υποδιευθυντές/ντριες όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δέλτα.

Δείτε ακόμη:
Συνάντηση παραγωγικών φορέων για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.