ΘέμαΤοπικά

Συνάντηση παραγωγικών φορέων για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικούν τη δημιουργία στην Θεσσαλονίκη του μεγάλου logistics center, για τα Σαουδαραβικά προϊόντα και εξαγώγιμες πρώτες ύλες.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, στα γραφεία του ΣΕΒΕ σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Σίμος Διαμαντίδης προκειμένου οι παραγωγικοί φορείς, στη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό εν όψει της 86ης ΔΕΘ, να θέσουν, ομόφωνα το αίτημα, για τη δημιουργία αυτού του εξαγωγικού hub των Σαουδαράβων, στη Θεσσαλονίκη, αφού η επιθυμία τους είναι να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα σαν γέφυρα για τις εμπορευματικές ροές της μεγάλης αυτής χώρας.

Όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης, ήδη ειδική μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ (PPF) προετοιμάζει τις μελέτες για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

“Το έργο αυτό, μία επένδυση της τάξης των 260 εκατομμυρίων, θα δώσει απασχόληση σε 3.500 άτομα και θα εξασφαλίσει υψηλές αποδόσεις , ως 10%, σε όποιον επενδύσει”, είπε ο κ. Διαμαντίδης προσθέτοντας ότι την πρόταση του Συνδέσμου έχουν ήδη υποστηρίξει οι Υπουργοί Αδ. Γεωργιάδης και Ν. Παπαθανάσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου κ. Γρ. Δημητριάδης και ο πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Θ. Λιάγκος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, διαδικτυακά δήλωσαν τη στήριξή τους σε ένα logistics center που όμως θα γίνει στα δυτικά της Θεσσαλονίκης και κοντά στο Λιμάνι, τόσο ο ΥΜΑΘ/Υφυπ. Εσωτερικών κ. Στ. Καλαφάτης, όσο και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας.

Οι παραγωγικοί φορείς τόνισαν τη σημασία υποβολής μίας καλά τεκμηριωμένης πρότασης προς τον πρωθυπουργό, η οποία θα έχει και εναλλακτικές εάν τελικώς δεν προκριθεί το Γκόνου. Όπως μάλιστα λέχθηκε, κοντά στο Λιμάνι υπάρχουν και άλλες πιθανά κατάλληλες εκτάσεις, πρώην στρατοπέδων αλλά και ιδιωτών, εμβαδού απο 300 ως και περίπου 600 στρεμμάτων, με οδικές προσβάσεις αλλά λαι με εύκολη πρόσβαση και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στη σύσκεψη μετέχουν: ο πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Θ. Σαββάκης, του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γ. Τσακούμης, του ΒΕΘ κ. Αν. Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες κ. Δημήτρης Σαμαράς ως τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΚΜ κ. Β. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Π. Φιλιππίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμ. Βλαχογιάννης, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Κ. Π. Χασάπης και ο ΓΓ του ΕΕΘ κ. Κλ. Θεοτόκης.

Πηγή: GRTimes.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.