Τοπικά

Τι τρέχει με τον Διαμαντόπουλο;

Εδώ και αρκετό καιρό αναρωτιούνται πολλοί, τι τρέχει με τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο και την σχέση του με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη. Μια σχέση η οποία έχει πολλά επεισόδια και ξεκινά από το διάστημα πριν από τις εκλογές, στην προεκλογική περίοδο κατά την οποία υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ τους. Άλλωστε τους συνδέει το γεγονός ότι κινούνται στην ίδια ιδεολογική και πολιτική δεξαμενή και όπως είναι γνωστό ιστορικά, οι «εμφύλιες» διαμάχες πάντα είναι πιο οδυνηρές.

Όμως από τότε κύλησε πολύ νερό στο «αυλάκι» και διαμορφώθηκαν νέες ισορροπίες και δυνάμεις στον χώρο των συμμαχιών της διοίκησης Ιωαννίδη. Εντός αυτής της συμμαχίας που επέτρεψε να δημιουργηθεί πλειοψηφία βρέθηκαν δύο παρατάξεις, αυτή του Γιώργου Γλώσση και του Σπύρου Σταματάκη άλλα όχι του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου με τις εκτιμήσεις να ποικίλουν για τον λόγο που αυτό δεν κατέστη αρχικά δυνατό.

Σήμερα μέσα ακόμα στην δίνη της πανδημίας έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες μια έντονη φημολογία αρχικά η οποία κατέληξε να είναι κοινό «μυστικό» για ανθρώπους που έχουν επικοινωνία και με τις δύο πλευρές ότι Ιωαννίδης και Διαμαντόπουλος θα συνεργαστούν με τον δεύτερο να καταλαμβάνει την θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του διαδημοτικού ΚΕΚ «Νεφέλη». Αυτή η πληροφορία προκύπτει από πολύ έγκυρες πηγές και μέσα από τις δύο πλευρές άλλα τελικά κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Διαμαντόπουλος: Σε κάθε περίπτωση αυτόνομη πορεία

Ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος από την δική του πλευρά έχει να πει ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την απώλεια της πολιτικής αυτοτέλειας του και το δικαίωμα να αντιπολιτεύεται και να παρεμβαίνει όπου κρίνει ότι είναι απαραίτητο. Τονίζει ότι είναι διαθέσιμος να αναλάβει δράση στον τομέα του ΚΕΚ που αποτελεί άλλωστε και τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά, όμως παράλληλα επιθυμεί να διατηρήσει τον αντιπολιτευτικό του λόγο. Άλλωστε σημειώνει ότι όλες του οι παρεμβάσεις  έχουν να κάνουν με το καλό του τόπου μας και δεν μπορεί να παραβλέψει κάτι ή να μην στηλιτεύσει. Βέβαια για πολλούς αυτή είναι οξύμωρο κάτι τέτοιο φαντάζει καθώς οι διοικητικές θέσεις, συνεπάγονται και στήριξη της διοίκησης. Είναι εύλογο ότι όταν λαμβάνεις μέρος σε μια συμμαχία λίγο ή πολύ έχεις να αντιμετωπίσεις και τα καλά και τα άσχημα αυτής της συμμαχίας. Ίσως τελικά εκεί και να κρύβεται η καθυστέρηση στην τελική προσέγγιση των δύο πλευρών καθώς όπως φαίνεται σε στους εξωτερικούς παρατηρητές οι όροι της συνεργασίας μάλλον δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Ολίγον «έγκυος» πάντως δεν υπάρχει, ούτε στην ζωή, άλλα και ούτε στην πολιτική…

*Από την έντυπη έκδοση της DELTA press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.