ΘέμαΤοπικά

Τη Νομαρχιακή της Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ συνάντησε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κωνσταντίνο Κοκολάκη και συζήτησαν προβλήματα της περιοχής.

Ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε για το πλάνο μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο, σύμφωνα με την κοινή πρόταση των Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου), την οποία προσυπογράφει και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κος Βαρνάβας. Η πρόταση, που είχαν αποδεχθεί οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου αποτελούσε την καταλληλότερη λύση ενώ καθώς ήταν αποτέλεσμα μελέτης της ομάδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ που υιοθετήθηκε ως η καλύτερη δυνατή λύση (απόφαση Α52α/Σ5/03.02.09).

Παράλληλα ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε για την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου αλλά και της Δυτικής Θεσσαλονίκης γενικότερα, λόγω έλλειψης μελέτης, την ανάγκη συγκοινωνιακού δικτύου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου αλλά και των εργαζομένων στη Βιομηχανική περιοχή καθώς και των φοιτητών που φοιτούν στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
Μάλιστα ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε ότι στην πρόβλεψη δημοπράτησης έργου για τη λειτουργία προαστιακού με τρεις στάσεις στο Δήμο Δέλτα, δεν περιλαμβάνεται το ΔΙΠΑΕ. Αναφέρθηκε στο Δυτικό Παράκτιο Μέτωπο που περιορίζεται μέχρι και το Καλοχώρι, χωρίς να περιλαμβάνει το Δέλτα του Αξιού (158.000 στρέμματα Εθνικού Πάρκου).
Μάλιστα τα έργα υποδομής και οι παρεμβάσεις στην άτυπη βιομηχανική συγκέντρωση Καλοχωρίου, έχουν καθυστερήσει παρότι υπήρξε εξαγγελία τους από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ το 2019.
Ο δήμαρχος Δέλτα σημείωσε ότι τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου αποτελεί η έλλειψη υπαλλήλων, που προέκυψε από τη νομοθεσία για την κινητικότητα των υπαλλήλων, όπου δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για τις μετακινήσεις.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Κοκολάκης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι η πρόταση της διπλής ανάπλασης, με την παραμονή της Διοίκησης της ΔΕΘ στο σημερινό χώρο, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο υπόλοιπο χώρο της και τη μεταφορά του κορμού της ΔΕΘ στον χώρο του αγροκτήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Σίνδο, αποτελεί ειλημμένη θέση και πρόταση και του Κινήματος, όπως είχε εκφραστεί και από την αείμνηστη Πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η μεταφορά της ΔΕΘ «Δυτικά», θα ενισχύσει τις υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα συμβάλλει στη ισόρροπη ανάπτυξη και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα εκφράστηκε η διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνδράμει τον Δήμο στην προσπάθειά του για την επίλυση των προβλημάτων και την υλοποίηση των στόχων του, που θα οδηγήσουν σε αναπτυξιακή τροχιά την υποβαθμισμένη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών η Βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνα Αδάμου, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Πετρίδης, Γιάννης Κυανίδης, Μιχάλης Πάππου και τα μέλη Σταύρος Αντωνιάδης , Θωμάς Κυρτζαλιώτης, Ευαγγελία Πάσιου, Βάκης Τόπης καθώς και μέλη του Συντονιστικού Γραφείου της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του Δήμου Δέλτα με επικεφαλής τον Συντονιστή Χριστόφορο Αϊβαζίδη μαζί με τον Δημήτρη Καραγκούνη και την Δέσποινα Κωτούλα ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός Γραμματέας του δήμου Δέλτα κ. Δημήτρης Τερζίδης.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.