Ελλάδα

Arian Gusho: «Επιβάλλεται η δημιουργία Ελληνο-Αλβανικού Επιμελητηρίου»

Τη σημασία της δημιουργίας ενός επίσημου Ελληνο-Αλβανικού Επιμελητηρίου τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αλβανικού Εμπορικού και Επαγγελματικού Συνδέσμου Β. Ελλάδος, Arian Gusho, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, στον Flash 99.4.

Με αφορμή την κοπή της πίτας του Συνδέσμου, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Gusho αναφέρθηκε στη δημιουργία, τους στόχους και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εν λόγω φορέας.

«Ο Σύνδεσμος ξεκίνησε άτυπα τη δράση του το 2017, με σκοπό τα μέλη του να αναπτύξουν δίκτυο επαφών και συνεργασιών, για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Υπήρξε σημαντική ανταπόκριση από τον κόσμο του επιχειρείν και έτσι το 2020 ιδρύθηκε επισήμως ο Ελληνο-Αλβανικός Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύνδεσμος Β. Ελλάδος», σημείωσε αρχικά ο κ. Gusho, πριν αναφερθεί στους στόχους για την επόμενη ημέρα:

«Το 31,9% των μεταναστών στην Ελλάδα, αλβανικής καταγωγής, είναι επιχειρηματίες. Επιβάλλεται να γίνει ένα επίσημο Ελληνο-Αλβανικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Μέσα από μία σειρά δράσεων, θα ξεκινήσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γίνει μέλος του Συνδέσμου μας, ώστε αυτός να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, να αποκτήσει μεγαλύτερη φωνή και δύναμη. Αυτή τη στιγμή, σχεδιάζουμε να οργανώσουμε επαφές με ειδικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώσουν τον κόσμο για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις»

Όπως εξήγησε ο Arian Gusho, είναι σημαντικό να γεφυρωθούν οι σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας μέσω του επιχειρείν, να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις αλβανικών επιχειρήσεων, και να αυξηθεί η αναδοχή έργων στην Αλβανία από ελληνικές επιχειρήσεις και να μειωθεί η ανεργία.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.