ΘέμαΠολιτιστικάΤοπικά

Στο φεστιβάλ «Ελληνικές ημέρες στη Σερβία» ΚΠΟΔΔ και Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Μαλγάρων (pics)

Το δικό τους χρώμα στο φεστιβάλ «Ελληνικές ημέρες στη Σερβία» έδωσαν ο ΚΠΟΔΔ και το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Mediteranian Organization, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας, την ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι, το Δήμο Τσουκάριτσα και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βελιγραδίου.

Η πολιτιστική εκπροσώπηση του ΚΠΟΔΔ και του Δήμου Δέλτα έγινε από το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Νέων Μαλγάρων, το οποίο έστρεψε τα φώτα επάνω του με τη θεαματική και θελκτική παράσταση που έδωσε.

Την αποστολή του Δήμου Δέλτα συνόδεψε στη Σερβία ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, μαζί με τις αν. προϊσταμένες Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Στο περιθώριο του φεστιβάλ, ο κ. Διαμαντόπουλος επεσήμανε στους εκπροσώπους των άλλων δήμων τη σπουδαιότητα τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων που ενισχύουν τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της μουσικής και προωθούν πρωτότυπα μοντέλα εργασίας και ενδυνάμωσης των καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών μεταξύ των σχημάτων που συμμετέχουν.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει και ο τόπος μας ένα αντίστοιχο πολιτιστικό γεγονός με στόχο την ενθάρρυνση της νεανικής καλλιτεχνικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και την ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της μουσικής παραδοσιακής κουλτούρας, της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της μουσικής εκπαίδευσης, έτσι όπως αποτυπώνεται σήμερα στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τον Δήμο Δέλτα.

Δείτε φωτογραφίες από το φεστιβάλ στη Σερβία:

Δείτε ακόμη:
ΕΕΕΚ Αγίου Αθανασίου: Στις 2/12 το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.