Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Στη συνεδρίαση του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης

Στη 13η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, συμμετείχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο τα έως τώρα αποτελέσματα και οφέλη από τις δράσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την έναρξη του νέου προγράμματος για την περίοδο 2021 – 2027.

Πρόκειται για ένα έργο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης , όπως ανέφερε και ο κ. Τζιτζικώστας, αφού ήταν η πρώτη φορά που Περιφέρεια και Δήμοι κλήθηκαν να συνεργαστούν και να συνδιαμορφώσουν ένα σχέδιο, που αφορά ταυτόχρονα τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και οκτώ Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου.

Να σημειωθεί ότι στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021 – 2027 διπλασιάζονται οι πόροι, αφού έχουν εξασφαλιστεί για τα έργα 210 εκατομμύρια ευρώ και διευρύνεται η περιοχή εφαρμογής.

Στο πρόγραμμα «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» που ολοκληρώνεται, συμμετείχαν οκτώ Δήμοι (Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη). Στο νέο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και οι Δήμοι Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου.

Δείτε ακόμη:
Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη: Διπλάσιοι πόροι και 12 Δήμοι στο νέο πρόγραμμα

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.