ΕλλάδαΘέμα

Σταματίου: «Εάν έχει ίχνος αξιοπρέπειας ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ οφείλει να παραιτηθεί»

Σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΠΣΑΘ «Ηρακλής» κ. Γιώργος Σταματίου δηλώνει για τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Γιώργο Σκόδρα ότι «εάν διακατέχεται από ίχνος αξιοπρέπειας οφείλει να παραιτηθεί». Ο κ. Σταματίου δικαιολόγησε την θέση του τονίζοντας ότι «είχαμε λάβει τον Ιούλιο του 2020 επιστολή από τον κ. Πρόεδρο, οποίος ζητούσε την άμεση τακτοποίηση όλων των οφειλών και των οικονομικών διαφορών που υπήρχαν μεταξύ του Οργανισμού και του Ηρακλή. Το φθινόπωρο του 2020 είχαμε ολοκληρώσει τη συμφωνία. Από τότε έχουμε δεχθεί μία σειρά αχαρακτήριστων δικαιολογιών εκ μέρους της Διοίκησης του ΟΑΣΘ ως προς την υπογραφή της και ως προς την παράταση του χρόνου υλοποίησης αυτής της συμφωνίας. Έχει παρέλθει πέραν του ενός έτους χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν υλοποιείται αυτή η συμφωνία. Έχουμε βρεθεί σε ένα απόλυτα δυσχερές οικονομικό σημείο και όταν λέω έχουμε δεν αναφέρομαι σε μένα προσωπικά, αναφέρομαι στους 1370 και πλέον επαγγελματίες αυτοκινητιστές οι οποίοι αποτελούν τη μετοχική σύνθεση του ΗΡΑΚΛΗ».

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού που μισθώνει στον ΟΑΣΘ τα ακίνητα όπου φιλοξενούνται τα αμαξοστάσια της Σταυρούπολης και του Φοίνικα για τα οποία δεν έχει καταβληθεί για περισσότερα από δέκα(!) χρόνια ενοίκιο από τον ΟΑΣΘ με τις συνολικές οφειλές πλέον να ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ(!), ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την στάση του κ. Σκόδρα σημειώνοντας ότι: «Θεωρώ ότι διαπράττεται ένα οικονομικό έγκλημα εις βάρος αυτής της κοινωνίας των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης και θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση ώστε να βγουν από αυτό το οικονομικό αδιέξοδο όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη τη παραμονή του Προέδρου στη θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. Είναι ο υπεύθυνος για αυτή τη δεινή θέση που έχουν βρεθεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είναι δική του ευθύνη και ότι είναι ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων, και εάν διακατέχεται από ίχνος αξιοπρέπειας οφείλει να παραιτηθεί».

Στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.