ΕλλάδαΘέμα

SOS εκπέμπει ο ΟΑΣΘ! «Καμπανάκι» από τον Γιάννη Δήμκα (vid)

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στον ΟΑΣΘ ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στο Europe 1.

Ο κ. Δήμκας έκανε μία σύνοψη της σταδιακής απαξίωσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. «Μέχρι το 2012-13, ο ΟΑΣΘ αποτελούσε έναν Οργανισμό πρότυπο. Κυκλοφορούσαν 520 λεωφορεία, τα οποία αντικαθίστατο κάθε 12 χρόνια. Με τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα, έκλεισε η στρόφιγγα της χρηματοδότησης και η ανανέωση του στόλου πήγε αρχικά στα 15, κατόπιν στα 18 και το 2018 στα 23 έτη», αποκάλυψε ο κ. Δήμκας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρθηκε στις βλάβες των οχημάτων, στα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η κρατικοποίηση του Οργανισμού, την ολοένα και μεγαλύτερη ανάληψη συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ, καθώς και την έλλειψη προσωπικού που προκάλεσε η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμκα, αυτή τη στιγμή «με το ζόρι κυκλοφορούν 280 οχήματα του ΟΑΣΘ» στη Θεσσαλονίκη, ενώ το προσωπικό είναι γηρασμένο, με το μέσο όρο ηλικίας να ανέρχεται στα 50 έτη, λόγω της αδυναμίας του Οργανισμού να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Δείτε όλα όσα ανέφερε για τον ΟΑΣΘ ο Γιάννης Δήμκας στην εκπομπή “Μιλάμε Πολιτικά”:

Δείτε ακόμη:
Γιουτίκας: Τα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλονίκη (vid)

Μπορείτε να βρείτε όλο το αρχείο των συνεντεύξεων της εκπομπής “Μιλάμε Πολιτικά” στο σχετικό κανάλι στο Youtube και στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook.
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.