Νεαροί εφευρέτες στο γραφείο του δημάρχου Καλαμαριάς

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε στο γραφείο του την ομάδα «C’ Est La Vie», που αποτελείται από δέκα μαθητές και μαθήτριες, του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς.

Οι νεαροί εφευρέτες,  με coach τον καθηγητή και διευθυντή του 8ου Γυμνασίου, Χαράλαμπο Παμπουκίδη, παρουσίασαν στον Δήμαρχο την πρωτότυπη ιδέα που είχαν και αφορά στην κατασκευή ενός θερμομονωτικού διαχωριστικού, η χρήση του οποίου συμβάλλει στην εξοικονόμηση, πάνω από 30%, ενέργειας που καταναλώνει ο ηλεκτρικός φούρνος, όταν χρησιμοποιείται για το ψήσιμο ενός μόνο φαγητού.

Οι μαθητές Αλέξανδρος Αναστασίου, Κωνσταντίνος Αναστασίου, Δανάη Γεωργοπούλου, Ιωάννα Γιαννακίδη, Παναγιώτης Κανέλλης, Ευστάθιος Καρακόλης, Φώτιος Ξανθόπουλος, Πασχαλιά Παπαϊωάννου, Ηλέκτρα Ταβατίδου και Μαρία Χατζηδημητρίου εξήγησαν στον κ. Δαρδαμανέλη, πως γεννήθηκε η ιδέα και πώς λειτουργεί η κατασκευή, με τον Δήμαρχο να μην σταματά να τους δίνει συγχαρητήρια.

«Είναι η απλή ιδέα που μπορεί να σώσει σε μεγάλο βαθμό την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα νοικοκυριά. Είμαι πολύ περήφανος, γιατί χάρη σε σας ακούγεται παντού η Καλαμαριά μας» είπε στα παιδιά ο κ. Δαρδαμανέλης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πανελλήνιο τελικό διαγωνισμό του FIRST® LEGO® League, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου 2023, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, Γιάννης Πενόπουλος.

Δείτε ακόμη:
Δρόμος Ζωής: Στις 19/3 τρέχουμε για το νερό!

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.