Τοπικά

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έδειξε με πολύ καθαρό τρόπο ότι το κλίμα αλλάζει για τον Μίμη Φωτόπουλο και την παράταξη του καθώς δέχθηκαν πολλά «πυρά» από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που σε διάφορα θέματα σήκωσαν ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Μάλιστα όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις ισορροπίες εντός και εκτός της διοίκησης ακόμα και μέσα στην παράταξη του Φωτόπουλου οι δυσαρέσκεια ορισμένων φουντώνει και ρίχνει νερό στο «μύλο» των αντιπάλων του.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουμε συμπληρώσει δύο χρόνια με τον Μίμη Φωτόπουλο στο δημαρχιακό θώκο και η περίοδος χάριτος φαίνεται πως έχει εξαντληθεί για αρκετούς μέσα και έξω από την διοίκηση του Δήμου.

Ζακαλκάς: «Απαράδεκτη και φωτογραφική η προκήρυξη»

Ο Δημήτρης Ζακαλκάς έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Δήμαρχο με αφορμή την προκήρυξη για την πρόσληψη νομικών συμβούλων στο Δήμο Δέλτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ζακαλκάς «είναι απαράδεκτη και φωτογραφική η προκήρυξη όταν βάζεις μεγαλύτερη βαθμολογία στην αξιολόγηση της προσωπικότητας από τα επιστημονικά προσόντα. Δεν μπορώ να κατανοήσω καθώς μιλάμε για αξιοκρατία και διαφάνεια και θα ήθελα να ξέρετε ότι αν ήμουν υποψήφιος θα προσέφευγα στα δικαστήρια για την ακύρωση της διαδικασίας». Ο Δήμαρχος απάντησε ότι την αξιολόγηση την κάνει πενταμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τρεις εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου, έναν δικαστή και εκπρόσωπο του Δήμου. Στο σημείο αυτό μάθαμε ότι ο εκπρόσωπος του Δήμου είναι ο Βαγγέλης Βαμβάκος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο οποίος όμως έχει ελάχιστη σχέση με τα νομικά και μια τέτοια διαδικασία. Αλγεινή εντύπωση πάντως προκαλεί γιατί δεν ήταν εκπρόσωπος του Δήμου κάποιος που έχει συνάφεια με το αντικείμενο δηλαδή ένας από τους δύο δικηγόρους που έχει η παράταξη Φωτόπουλου, ο αντιδήμαρχος κ. Βαλάντης Παπαγεωργίου ή η πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μαριάνθη Δημοπούλου…

Πετρίδης: «Απολύτως αφερέγγυος ο Δήμαρχος»

Λίγο αργότερα ήρθε η «έκρηξη» του Ανέστη Πετρίδη όταν άκουσε τον Δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο να καλεί τους αρχηγούς σε συνάντηση για να καθορίσουν ενιαία στάση στο θέμα με τα σχολεία των προσφυγόπουλων. Ο κ. Πετρίδης με πολύ έντονο τρόπο και ένταση στη φωνή απευθύνθηκε στον Φωτόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά «είσαι απολύτως αφερέγγυος, μας κοροϊδεύεις όλους τόσους μήνες. Άλλα λες στους κατοίκους, άλλα λες μέσα στις συσκέψεις, άλλα λες έξω, άλλα εδώ άλλα εκεί και τώρα έρχεσαι να ζητήσεις συναίνεση;». Η έκρηξη του Πετρίδη έφερε την απάντηση του Φωτόπουλου ο οποίος του είπε με αρκετή δόση ειρωνείας «δεν θα σε ακολουθήσω σε αυτό. Δεν μπορείς να βγάλεις τις παρωπίδες που έχεις. Μπράβο σου, θα πας μπροστά».

Οπισθοχώρηση Φωτόπουλου για τα γραφεία των παρατάξεων

Ένα θέμα το οποίο άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τον Δήμαρχο ήταν η παραχώρηση του χώρου που θα στεγάσει τα γραφεία των παρατάξεων με τον Φωτόπουλο να λέει ότι «σας το είχαμε προτείνει να πάτε και δεν πήγατε» κάτι που προκάλεσε τα «πυρά» από όλους τους αρχηγούς παρατάξεων με τον Σπύρο Σταματάκη να τον προκαλεί ερωτώντας τον που είναι τα γραφεία και πότε ακριβώς είπε στους αρχηγούς των παρατάξεων να πάμε και δεν πήγανε. Για το ίδιο θέμα και οι υπόλοιποι αρχηγοί σημείωσαν ότι δεν υπήρξε καμία κίνηση και πρόθεση μέχρι τώρα να στεγαστούν οι παρατάξεις και με τον Δήμαρχο αφού αρχικά ήταν επιθετικός να αλλάζει στάση και να κλείνει άρον – άρον το θέμα, μιας και όπως φάνηκε τα γεγονότα και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης τον διέψευδαν.

Γλώσσης: «Μάθαμε από την εφημερίδα ότι κλείνει η Κοινωφελής»

Ο Γιώργος Γλώσσης από την πλευρά του αφού στιγμάτισε την τακτική της διοίκησης για τον χειρισμό της υπόθεσης της Κοινωφελής Επιχείρησης μιας και όπως σημείωσε έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι παρατάξεις σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό, συνέχισε την κριτική του στην διοίκηση αναφέροντας υποθέσεις στις οποίες η κωλυσιεργία της διοίκησης έχει οδηγήσει τα μέλη του συμβουλίου στο δικαστήριο.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.