Τοπικά

Ψηφίστηκε ομόφωνα η λύση της Κοινωφελούς

Τη λύση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δέλτα (ΔΗΚΕΔΗΔ) και την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων στον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό (ΚΠΟΔΔ) αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 19.9.2016.

Την ανάληψη των αρμοδιοτήτων και τη συνέχιση της άσκησής τους αναλαμβάνει ο ΚΠΟΔΔ, ενώ επίσης μεταφέρεται το προσωπικό της επιχείρησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το προσωπικό των προγραμμάτων που υλοποιεί η επιχείρηση (ΚΔΑΠ, Βρεφονηπιακός σταθμός, Βοήθεια στο σπίτι, Άθληση για όλους, Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής) με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Προχωρήσαμε σ’ αυτήν την κίνηση με πολύ μεγάλη προσοχή και σε συνεννόηση με το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση και με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο, ώστε να διασφαλίσουμε το καλύτερο για το Δήμο Δέλτα και εργασιακή ασφάλεια για όλο το προσωπικό. Στόχος μας είναι να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και παράλληλα να λειτουργήσει εύρυθμα και ο ΚΠΟΔΔ, αναπτύσσοντας όσες δράσεις σήμερα υλοποιεί αλλά και τα προγράμματα που αναδέχεται από την υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΔΗΔ».

Σφοδρή αντίδραση από τον σύλλογο εργαζομένων

Κατά την διάρκεια του συμβουλίου που αποφασίστηκε η λύση της Κοινωφελούς έκανε παρέμβαση η πλευρά του συλλόγου των εργαζομένων με την πρόεδρο του κ. Μαρία Κατούδη η οποία πήρε θέση όπως όλοι υπέρ του κλεισίματος της Κοινωφελούς άλλα πρόσθεσε και μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημάρχου που δεν περίμενε να ακούσει κάτι τέτοιο. Η κ. Κατούδη αφού αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στην απόφαση για το κλείσιμο της ΔΗΚΕΔΗΔ τονίζοντας ότι πάγια θέση του συλλόγου είναι να μεταφερθούν αρμοδιότητες κ εργαζόμενοι από όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, στον Δήμο Δέλτα, διαχώρισε την θέση του συλλόγου των εργαζομένων σχετικά με την μεταφορά των εργαζομένων στον Πολιτιστικό Οργανισμό σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση ήταν καθαρά της διοίκησης του Δήμου και σε καμία περίπτωση των εργαζομένων. Αυτή η αναφορά εξόργισε τον Φωτόπουλο ο οποίος με πολύ μεγάλη ένταση και θυμό επιτέθηκε φραστικά στην Κατούδη την ώρα που ο Ανέστης Πετρίδης πήρε παρόμοια θέση με τους εργαζόμενους απειλώντας να τινάξει στον αέρα την ομοφωνία της απόφασης. Τελικά παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον Πολιτιστικό όπως σχεδίασε η διοίκηση του Δήμου αρχικά επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ όλων των παρατάξεων και ομόφωνα αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΔΗΚΕΔΗΔ.

Πηγή : Εφημερίδα DELTA PRESS

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.