Τοπικά

Παρών δηλώνει ο Φωτόπουλος

Το τελευταίο διάστημα πολλά σενάρια έχουν διακινηθεί γύρω από τον Μίμη Φωτόπουλο και τις προθέσεις του για τις επόμενες εκλογές. Φυσικά τα περισσότερα από όσα λέγονται έρχονται από μέλη -νυν και πρώην- της παράταξης του. Καθώς όμως τα σενάρια αυτά ήταν εν πολλοίς αντικρουόμενα το θέμα έχρηζε περαιτέρω διευκρινήσεων.

Η μία λοιπόν άποψη έλεγε ότι ο Φωτόπουλος έχει σταματήσει να ασχολείται με τα του δήμου, είναι πολυάσχολος λόγω των υποχρεώσεων του στο δήμο Θεσσαλονίκης και άλλα τέτοια πασπαλισμένα με προσωπικές αναφορές του τύπου «δεν τον βρίσκουμε ούτε στο τηλέφωνο» και η άλλη άποψη έλεγε ότι κινείται πλέον δυναμικότερα τώρα μετά την λήξη των πολλών περιοριστικών μέτρων, κινητοποιεί δυνάμεις και κόσμο και ετοιμάζεται για την «ρεβάνς» με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Τι καλύτερο φυσικά σε μια τέτοια κατάσταση από τις απαντήσεις του ίδιου του Φωτόπουλου όλα αυτά. Η Delta press επικοινώνησε με τον πρώην δήμαρχο θέτοντας τα παραπάνω σενάρια ώστε να βρεθεί το νήμα της αλήθειας και να αποτυπωθεί η γνώμη του καθ ‘ ύλιν αρμόδιου για το ζήτημα. Ο ίδιος ο Φωτόπουλος κάθετα απέκλεισε κάθε σενάριο που έχει να κάνει με απουσία του από τα δημοτικά πράγματα, τονίζοντας ότι «είμαι εδώ παρών, τώρα που έχουν μειωθεί οι περιορισμοί. Τώρα μπορούμε να έχουμε και φυσική παρουσία, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα είμασταν μεν παρών, άλλα σίγουρα οι τηλεδιασκέψεις και τα τηλέφωνα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την φυσική παρουσία. Ήδη έχω κάνει συναντήσεις τώρα σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας, συνεχίζω να μιλάω και να συναντάω πολίτες και έτσι θα κάνω μέχρι τις εκλογές». Με τα λόγια του ο Φωτόπουλος κάνει ξεκάθαρη την θέση του σχετικά με το μέλλον του ιδίου άλλα και παράλληλα για την παράταξη του.

Γενική κινητικότητα στην «γαλάζια» πολυκατοικία

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα ουκ ολίγα σενάρια υπήρξαν σχετικά με την «γαλάζια» παράταξη του δήμου Δέλτα. Αυτό έχει να κάνει με ανθρώπους που απαρτίζουν τις παρατάξεις που είδαμε τις τελευταίες εκλογές να αναμετρώνται και έχουν κοινή πολιτική «μήτρα», αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Τόσο από την παράταξη Φωτόπουλου, όσο και από την παράταξη Γλώσση δεν λείπουν οι συζητήσεις, ειδικά από τους «δυσαρεστημένους», που θα καλοέβλεπαν μια άλλη λύση εκτός των υπαρχόντων. Έτσι διακινήθηκε το όνομα της περιφερειακής συμβούλου Γερακίνας Μπισμπινά, η οποία προέρχεται από τα Διαβατά άλλα όχι μόνο καθώς τα ονόματα ποικίλουν όπως ποικίλουν και οι απόψεις όσων μπαίνουν στις συζητήσεις για τις επόμενες εκλογές του δήμου Δέλτα.

Όμως σε κάθε περίπτωση η παρουσία Φωτόπουλου και η πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος αλλάζει το σκηνικό μιας και θα προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό κάτι τέτοιο σε όσους φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι και προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Γιατί εύκολο να λες όμως δύσκολο να κάνεις ειδικά όταν έχεις απέναντι σου έναν έτοιμο συνδυασμό με καταγεγραμμένη δύναμη σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε σενάρια και σχέδια επί χάρτου.

Έχουμε χρόνο ακόμα μέχρι τις εκλογές, όμως ήδη οι ζυμώσεις γίνονται εντονότερες και το αμέσως επόμενος διάστημα θα έχουμε καθαρότερη εικόνα και για τους επιμέρους παράγοντες που θα έχουν και αυτοί τεράστια αξία στην κούρσα για τις εκλογές.  

*Από την έντυπη έκδοση της Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.