Τοπικά

Αξίζουμε καλύτερα στο δήμο Δέλτα

Του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου

Πέρασε ήδη το πρώτο εξάμηνο, από τότε που ανέλαβε τις τύχες του δήμου Δέλτα, ο νέος δήμαρχος και η διοίκηση του.

Παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον πως μπροστά στην ανάγκη ανατροπής του προηγούμενου αυτοδιοικητικού καθεστώτος, προεκλογικά έσμιξαν «άσπονδοι φίλοι», για να επιχειρήσουν την «επανεκκίνηση», που θα σηματοδοτούσε τον νέο τρόπο διοίκησης του πολύ ταλαιπωρημένου δήμου μας.

Μετεκλογικά πλέον, η ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα οδήγησε σε διαπαραταξιακές συνεργασίες, που βασίστηκαν σε ανίερες συμμαχίες. Αγνοούνται οι προαπαιτούμενες προγραμματικές δηλώσεις που αποτελούν την βάση συνεργασιών και πολιτικού στοχασμού. Με αυτά τα δεδομένα προέκυψε η νέα συν-διοίκηση που ακόμη και σήμερα ψάχνει να βρει τις ισορροπίες της… για το καλό του τόπου.

Για να είμαστε ρεαλιστές κανείς δεν περίμενε να λυθούν τα προβλήματα του δήμου μας στους πρώτους έξι μήνες. Πόσο μάλλον δε από την συγκεκριμένη διοίκηση, της οποίας οι αδυναμίες είναι γνωστές πλέον σε όλη την κοινωνία.

Παρόλα αυτά, περιμένουμε περισσότερα από μια διοίκηση που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες προεκλογικά και τώρα βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι στις ίδιες της τις υποσχέσεις.

Περιμένουμε να δούμε άμεσες παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας, αλλά κυρίως να αντιληφθούμε και το πολιτικό στίγμα που θα συνοδευτεί με τις προγραμματικές δηλώσεις…. και ας είναι με εξάμηνη καθυστέρηση.

Βέβαια από μια διοίκηση που καθυστερεί σε όλα να πάρει αποφάσεις και από έναν δήμαρχο που ήδη η τοπική κοινωνία τον χαρακτηρίζει αναβλητικό, θα πρέπει να περιμένουμε παραπάνω. Ελπίζουμε όχι μια ολόκληρη θητεία.

Όλο αυτό το διάστημα, η παράταξη μας δίνει το στίγμα της διαφορετικής αντίληψης μας για την πολιτική. Αποδεικνύουμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σε κάθε σύσκεψη, όπου μας ζητηθεί η θέση μας, πως είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ. Με προτάσεις, επιχειρήματα και δημιουργική αντιπολίτευση.

Έτσι πράξαμε όταν ψηφίσαμε την πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας, τον προϋπολογισμό του, αλλά και μια σειρά θεμάτων στα οποία εκτιμήσαμε ότι ο δήμαρχος και η συν-διοίκηση του, χρειάζεται να βγει ισχυρός από το δημοτικό συμβούλιο για να φέρει στο εγγύς μέλλον αποτελέσματα.

Αυτή ήταν η σκέψη μας όταν πρωτοστατήσαμε με παρεμβάσεις και προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος των σταθμών Διοδίων σε Διαβατά-Χαλάστρα και Ν.Μάλγαρα.

Όταν θέσαμε το ζήτημα της ενίσχυσης των διαδημοτικών συνεργασιών, ειδικά με τους διπλανούς δήμους και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της συμμετοχής μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα οδηγήσουν σε άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε ειδική συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. με σκοπό να επαναπροσδιοριστεί η συνολική πολιτική για το νερό, τις παρεμβάσεις για την σύνδεση με την ΕΥΑΘ (πόσιμο νερό ) και την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς νερού.

Αυτή ήταν η λογική μας, όταν ζητήσαμε ειδική συνεδρίαση για το προσφυγικό ζήτημα όπου θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του στα νέα δεδομένα που σχηματίζονται.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων τα μέτρα προστασίας σχολείων και δημοτικών κτηρίων από τον Κορωνοϊο. Βγήκαμε μπροστά, ακούσαμε πρώτοι τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και βάσει των οδηγιών του υπουργείου Υγείας ζητήσαμε το αυτονόητο.

Αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι – ενίοτε- εισακούονται οι εύλογες παρατηρήσεις μας. Ευτυχώς, γιατί τα “ανοιχτά αυτιά” στις αυτονόητες παρατηρήσεις μας λειτουργούν για το καλό του δήμου Δέλτα.

Κατηγορηθήκαμε όσο κανείς άλλος στην προεκλογική περίοδο, ενώ γίναμε στόχος και μετά τις εκλογές. Δεχτήκαμε χτυπήματα κάτω από την μέση, όταν με την ισχύ της εξουσίας κάποιοι επιχείρησαν να μας δημιουργήσουν ρήγματα.

Με την υπεύθυνη στάση μας όμως, μπρός σε όσους μας ψήφισαν αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας, κάναμε ξεκάθαρο στον καθένα, πως ότι ζητούμε και διεκδικούμε είναι μόνο για το καλό του δήμου Δέλτα.

Είναι για το καλύτερο αύριο που υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.