Τοπικά

Παραδημοτικά και …άλλα

Τα εύσημα στον Μίμη

Ήταν τεράστια επιτυχία η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στον Δήμο Δέλτα και εξίσου σημαντική ήταν η ιστορική πτυχή που φωτίστηκε από την επίσκεψη του. Ο ρόλος των απλών ανθρώπων της Χαλάστρας στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ήρθε η ώρα να αναδειχθεί και αξίζουν τα εύσημα σε όλους συνέβαλλαν σε αυτό, ξέχωρα από τον Δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο που είχε την ιδέα και κατάφερε επί των ημερών του να πραγματοποιήσει την μεγάλη αυτή –σε σημασία και ιστορική αξία- επίσκεψη.

Παραλίγο στα χέρια Σκουλαριώτης – Μπέκας

Θερμό επεισόδιο είχαμε μεταξύ των προερχόμενων από την ίδια παράταξη Δημήτρη Σκουλαριώτη και Στέργιου Μπέκα. Κατά την συζήτηση προέκυψε μια διαφωνία και ο Σκουλαριώτης θέλησε να πάρει το λόγο, κάτι που εκνεύρισε τον Μπέκα που βγήκε για το λόγο αυτό εκτός της αίθουσας. Αυτή η κίνηση του Μπέκα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Σκουλαριώτη ο οποίος τον ακολούθησε λίγα λεπτά μετά έξω από την αίθουσα του συμβουλίου για να του ζητήσει το λόγο. Η «φωτιά» δεν άργησε να ανάψει με έντονη λογομαχία και «γαλλικά» εκατέρωθεν και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων που ήταν εκτός της αίθουσας δόθηκε ένα τέλος, χωρίς όμως να υπάρξει καλύτερο κλίμα μεταξύ τους.

Amber Alert! Σύμβουλοι αναζητούνται

Είναι γεγονός ότι η παράταξη του Φωτόπουλου δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της κρίνοντας κανείς από το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της και τις σχέσεις που διατηρούν(;) τα μέλη της. Αν αναλογιστούμε ότι υπάρχουν μέλη που απέχουν συνειδητά από τα δημοτικά συμβούλια εδώ και μήνες (βλέπε Καμανάς Δημήτρης ή Αναγνώστου Ανδρέας) ή ότι υπάρχουν άλλα που ανταλλάσουν με δυσκολία μια καλημέρα με τον Δήμαρχο καταλαβαίνει κανείς αρκετά. Εκείνο πάντως που «σώζει» προς το παρόν την παρτίδα είναι ότι οι «δυσαρεστημένοι» μέχρι τώρα δεν έχουν δημόσια εκφράσει την δυσαρέσκεια τους.

Ο «ανασχηματισμός» τεντώνει τα νεύρα

Τι κι αν αργεί ακόμα ο Μάρτης; Ήδη μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας –και όχι μόνο- το πρώτο θέμα συζήτησης είναι οι αλλαγές στις αντιδημαρχίες και τις άλλες θέσεις ευθύνης του Δήμου για την κάλυψη των οποίων αποφασίζει ο Δήμαρχος. Ο Φωτόπουλος είχε τονίσει στην παράταξη του ότι στο μέσο της θητείας (δηλαδή στο τέλος του Φλεβάρη) θα αλλάξουν όλοι όσοι μπήκαν στην πρώτα 2,5 χρόνια. Βέβαια στο σενάριο αυτό έχουμε ήδη μια αναγκαστική τροποποίηση μιας και στην περίπτωση του Σκουλαριώτη δεν έχουμε 2,5 χρόνια αφού πήρε την θέση του Σάκη Παππά μετά από μόλις ένα έτος του δεύτερου στην αντιδημαρχία. Οπότε για τους δύο αυτούς ο κανόνας δεν μπορεί να ισχύσει και είναι ερωτηματικό τι θα γίνει. Όσο για τους υπόλοιπους, είτε τους «μέσα», είτε τους έξω, οι δυσκολίες και οι ισορροπίες σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι δύσκολα θα ξεπερασθούν, αν τελικά ξεπεραστούν.

Κουίζ 1

Ποιος ήταν αυτός που έβαλε και επίσημο ένδυμα (σακάκι, γραβάτα) και περίμενε να ακούσει τα ευχάριστα της τοποθέτησης του σε αντιδημαρχία; Ας κάνει λίγο κράτει γιατί πολλές φορές οι εξελίξεις κρύβουν εκπλήξεις. Ενίοτε και δυσάρεστες…

Κουίζ 2

Ποιοι επικεφαλής παρατάξεων πήραν μέρος πρόσφατα σε τραπέζι το οποίο είχε τον χαρακτήρα άτυπου συμβουλίου, όπου κηρύχτηκε ανεπίσημα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει η απουσία από αυτό το τραπέζι κάποιων άλλων.

Εγκαινίασε θεσμό η Δημοπούλου

Τιμώντας έναν φανταστικό φωτογράφο του Δήμου μας, τον Αγοραστό Παπατσάνη η κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαριάνθη Δημοπούλου μας έκανε γνωστό ότι ξεκινά έναν νέο θεσμό(;) στο Δήμο Δέλτα που έχει να κάνει με τις επιτυχίες και το έργο συνδημοτών μας, τους οποίους θα τιμά η Δημοτική Αρχή πλέον. Η αλήθεια είναι ότι επί της ουσίας είναι κάτι αναγκαίο για να γίνονται γνωστά τα επιτεύγματα συνανθρώπων μας σε διάφορους τομείς, άλλα η διαδικασία, η προχειρότητα και η έλλειψη πλάνου και τρόπου λειτουργίας ενός τέτοιου θεσμού μόνο με απαισιοδοξία μας γεμίζει σχετικά με το μέλλον του…

Ο Καράογλου Περιφερειάρχης και ο Δήμος Δέλτα

Με ιδιαίτερη προσοχή διάβασα σε πρόσφατη συνέντευξη του Θοδ. Καράογλου ότι θα ήθελε να κλείσει την πολιτική του καριέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό το σενάριο συζητιέται εδώ και καιρό στην Θεσσαλονίκη και οι συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι και στον Δήμο Δέλτα μας. Βέβαια οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν ακόμα καθώς θα γίνουν το 2019 άλλα αυτό δεν σταματά τους πολιτικούς σχεδιασμούς από τα κόμματα την στιγμή που οι εθνικές εκλογές οι οποίες αναμένονται στο προσεχές διάστημα μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ίδωμεν…

Τοποθετήσεις με τσιγάρο από την πλαϊνή πόρτα

Αναφέρθηκα λίγο πριν στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μου ήρθε μια εικόνα η οποία δυστυχώς τείνει να γίνει μόνιμη σε όλα τα συμβούλια. Την ώρα του συμβουλίου οι θεριακλήδες σύμβουλοι βγαίνουν κάποια στιγμή από την αίθουσα για να κάνουν το τσιγάρο τους. Ως εδώ κανένα πρόβλημα θα έλεγα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί εξ αυτών χρησιμοποιούν την πλαϊνή πόρτα έχοντας έτσι και την δυνατότητα να είναι παρών – απών ο καθένας τους στην συνεδρίαση. Και με αυτό εννοώ ότι από εκείνη την πόρτα και με το τσιγάρο στο χέρι έξω από την αίθουσα και το πρόσωπο μέσα στην αίθουσα κάνει ο άλλος τοποθετήσεις για τα θέματα! Αυτό τελευταία έγινε προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους από τον Γιάννη Ρήγα ο οποίος θέλησε να παρέμβει –και τελικά παρενέβη – σε θέμα που συζητούσε το σώμα όρθιος από την πλαϊνή πόρτα και με το τσιγάρο έξω. Δεν γίνονται αυτά κ. πρόεδρε και σε αυτό το θέμα πιστεύω θα βρείτε σύμμαχους όλους τους συμβούλους και τις παρατάξεις για να προσδώσετε στο συμβούλιο την ευπρέπεια, την σοβαρότητα και τον σεβασμό στην τήρηση των κανόνων που του αρμόζει και το οφείλεται στους πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν και στον Δήμαρχο που σας επέλεξε για την θέση αυτή.

Έμεινα… Παυλόπουλος

Η αλήθεια είναι ότι τον πολιτικό Προκόπη Παυλόπουλο δεν τον έχω σε μεγάλη υπόληψη. Αντίθετα σέβομαι τον θεσμό και την μεγάλη τιμή για τον τόπο να έρθει εδώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άλλωστε ο Πάκης(για τους φίλους κατά δήλωση του ιδίου) έχει στο «παλμαρέ» του μεγάλες επιτυχίες πέρα από το «έμεινα Παυλόπουλος» για την στάση του στο σκηνικό με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη. Έχει την φωταγώγηση της Αθήνας από τις φωτιές στο κέντρο για ένα μήνα και βάλε επί των ημερών του, έχει την νομιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων με το «νόμο Παυλόπουλου» και άλλα ωραία τα χρόνια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Προφανώς αυτό το έργο εκτίμησε και ο Τσίπρας και του έδειξε την εμπιστοσύνη του για την θέση του Προέδρου.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.