Ελλάδα

Κυριζίδης: «Με Ζέρβα στις επόμενες δημοτικές εκλογές»

Στο ίδιο σχήμα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Μάκης Κυριζίδης, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, στον Flash 99.4.

«Ετοιμαζόμαστε μαζί με το δήμαρχο, όπως και άλλοι συνάδελφοι που είχαν συμμετάσχει σε άλλα σχήματα, και δημιουργούμε μία μεγάλη ομάδα, η οποία διοικεί εδώ και δύο χρόνια, εν μέσω πανδημίας και σκληρών lockdown, θέτοντας βάσεις, φέρνοντας χρηματοδοτήσεις και υλοποιώντας πάρα πολλά project που θα τρέξουν αυτόν και τον επόμενο χρόνο. Ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε μία πολύ ισχυρή εντολή από τους δημότες, ώστε να συνεχίσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και αυτή η ομάδα να κάνουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί, δεσμευθεί και υποσχεθεί», ανέφερε σχετικά ο κ. Κυριζίδης.

Το ντεκ στην Παλιά Παραλία

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων αναφέρθηκε και στην επέκταση του ξύλινου ντεκ στην Παλιά Παραλία. Εξήγησε ότι πρόκειται για ένα project που συζητείται στην πόλη εδώ και δεκαετίες και το οποίο ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. «Μιλάμε για ένα ξύλινο ντεκ από το Λευκό Πύργο μέχρι την πρώτη προβλήτα, σε βάθος 5 έως 10 μέτρα. Μια ανεξάρτητη επιτροπή θα κρίνει τις προτάσεις και εν συνεχεία θα προχωρήσουμε σε μελέτη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τα χρήματα των βραβείων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που τρέχει τώρα, τα χρήματα για τη μελέτη μέσω του υπουργείου Τουρισμού και ευελπιστούμε σε συνεργασία με την ΠΚΜ, ότι το έργο θα ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ», σημείωσε ο κ. Κυριζίδης.

Οι αντιδράσεις για την οδό Ελένης Ζωγράφου

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις για το πλακόστρωτο της οδού Ελένης Ζωγράφου, που οδηγεί στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», ο Μάκης Κυριζίδης απάντησε ότι το πλακόστρωτο αποτελεί επιλογή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και όχι της δημοτικής αρχής. «Το έργο έγινε παρουσία αρχαιολόγων και ουσιαστικά μιλάμε για μία αρχαιολογική αποκατάσταση. Αν η Εφορία Αρχαιοτήτων αναιρέσει την απόφασή της και μας πει να πάμε σε ασφαλτόστρωση, θα το κάνουμε μέσα σε δύο ώρες! Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι δεν ήταν δική μας επιλογή».

Αναλυτικά όσα είπε στον Flash ο Μάκης Κυριζίδης:
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.