ΕλλάδαΘέμαΠολιτική

Κώστας Πετρίδης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει τις απαντήσεις»

Με την συζήτηση για τη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ πιο έντονη μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος, μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο η οποία θα διεξαχθεί με μεγάλη ένταση όπως όλα δείχνουν. Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ τις πρώτες μέρες του Γενάρη, ο Κώστας Πετρίδης μίλησε στην Delta press για το ΠΑΣΟΚ, τα προβλήματα και όχι μόνο.

Συνέντευξη: Γιάννης Χαβιανίδης

-Κύριε Πετρίδη, είστε ένα ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όλα αυτά τα χρόνια, πώς βιώνετε τους αγώνες σας σε μια περιοχή που μέχρι πριν λίγα χρόνια το Κίνημα Αλλαγής είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά στην επικράτεια;

Οι αγώνες μου είναι ταυτισμένοι με τις ιδέες και τις αξίες μου και είναι κάτι που δεν μπορώ να τις αποβάλλω από ό,τι κι αν καταπιάνομαι στην ζωή μου. Έδινα τον αγώνα πλάι στο Κίνημα Αλλαγής και την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, την περίοδο που ο κόσμος μας γυρνούσε την πλάτη. Και θα το ξαναέκανα με το ίδιο πάθος αν με ρωτάτε. Είναι γεγονός πως τα ποσοστά  που παίρναμε  στην Β Θεσσαλονίκης, δεν έχουν καμία σχέση με τα ποσοστά που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και αυτό έκανε αρκετούς συντρόφους να τα παρατήσουν ή ακόμα και να βρουν πολιτικό καταφύγιο αλλού. Εγώ έμεινα εδώ, δίνοντας τον αγώνα του αυτονόητου, του λογικού του σωστού και έτσι έχω πετύχει η κοινωνία να με θεωρεί “δικό της άνθρωπο” αφού ουδέποτε έφυγα από τις αξίες και τις αρχές μου. Για αυτό και δηλώνω πως θα είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου στην Β Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης δίνοντας την μάχη του σταυρού στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για να επιστρέψει εκεί που αξίζει.

Είστε ένας άνθρωπος λαοφιλής, οικογενειάρχης, αγαπητός στους εργαζόμενούς σας και πέρα από το ΠΑΣΟΚ ασχολείστε και με πολλά άλλα πράγματα, μιλήστε μας γι’ αυτά.

Προ πάντως είμαστε “ΠΑΣΟΚ” τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε μια σειρά. .  Όμως πέρα από κάθε πλάκα που οφείλουμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, γιατί τα πράγματα “έξω” είναι δύσκολα και πρέπει να μιλήσουμε για αυτά, είμαι ένας άνθρωπος που έχω πάθος για την ζωή, για τα κοινά, αγαπώ τα παιδιά μου και τιμώ την οικογένειά μου και θέλω ό,τι κάνω, να είναι παρακαταθήκη για τους ανθρώπους που αγαπώ. Αλλιώς τίποτε δεν έχει σημασία. Αγαπώ κάθε ενασχόλησή μου ξεχωριστά. Τις ομάδες και τους πολιτιστικούς συλλόγους  που είχα την τιμή να υπηρετήσω  σε δύσκολες στιγμές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Τις εταιρείες  μου που μου  έμαθαν να δημιουργώ και να εργάζομαι   και να μπορώ να κοιτάζω τόσο το προσωπικό μου όσο και τους πελάτες μου  στα μάτια. Πιστεύω πως ο κόσμος έχει την ανάγκη να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που έχουν “ένσημα” στην κοινωνία και την οικονομία και νιώθουν πιο κοντά σε αυτούς.

Είπατε για προβλήματα της καθημερινότητας… Έχει το ΠΑΣΟΚ την απάντηση;

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει απαντήσεις. Όπως τις έχει καταθέσει ο Πρόεδρός μας ο Νίκος Ανδρουλάκης  7 συγκεκριμένες προτάσεις, τη δική μας πρόταση για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής:

1ον) Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα αλλά και την πρόνοια να παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή τα βρεφικά είδη όπως το βρεφικό γάλα και οι πάνες.

2ον) Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας.

3ον) Στήριξη-και ενίσχυση- της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ καθώς και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς,

4ον) Ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια –  δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων – Προγράμματα επιδότησης φωτοβολταϊκών στην στέγη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

5ον) Στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων

· Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

 · Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

• Μειωμένο ενιαίο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την περίοδο της κρίσης,

6ον) Δημιουργία κοινωνικής κατοικίας-ενίσχυση της φοιτητικής στέγης.

· Δημιουργία δεξαμενής 30.000 κατοικιών που θα διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε νέα ζευγάρια και νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

7ον) Προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

-Πιστεύετε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο εκλογικό τοπίο την επόμενη ημέρα;

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πιστεύω ακράδαντα, ως μέλος μιας νέας γενιάς που υπέμεινε τα πάντα το προηγούμενο διάστημα,  οφείλουμε να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας με το πρόταγμα των εποχών, το πρόταγμα της ανανέωσης για να επιστρέψει επιτέλους η ελπίδα σε αυτό τον τόπο. Με θέσεις, προτάσεις και αξίες, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην πολιτική σταθερότητα και κυρίως στην επαναφορά της πολιτικής στην σφαίρα του πραγματικού, με σεβασμό στους θεσμούς και πάνω από όλα, στην κοινωνία. Θα είμαστε την επόμενη ημέρα των εκλογών, στους νικητές.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της DELTA Press
Δείτε ακόμη:
ΠΑΣΟΚ: «Στρατηγός» στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Κώστας Πετρίδης!
Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.