ΑθλητικάΤοπικά

Καμπανιακός: Πέρασαν εργομετρικά οι ποδοσφαιριστές

Ολοκληρώθηκαν τα εργομετρικά tests για όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του ο Καμπανιακός, καθώς πέρασε και το τελευταίο group από το Κέντρο Αθλητικής Αξιολόγησης Natural Champions του Γιάννη Τόκα, με το οποίο συνεργάζεται ο σύλλογος της Χαλάστρας.

Για πρώτη φορά ο οργανισμός του Καμπανιακού, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα αυξημένες με την παρουσία της ομάδας στη Super League 2, προχώρησε σε λεπτομερή εξέταση όλου του ρόστερ, ώστε το τεχνικό team να έχει στα χέρια του τα δεδομένα εκείνα που θα του επιτρέψουν να δουλέψει ακόμα λεπτομερέστερα και πιο μεθοδικά στην προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο κύκλος των εξετάσεων περιλαμβάνει την κλινική εξέταση του αθλητή, ώστε να υπάρχει η κάλυψη ότι ο οργανισμός και ειδικά η καρδιά του δουλεύει όπως θα έπρεπε και αιματολογικές εξετάσεις ώστε να ελεγχθεί η οξυγόνωση του αθλητή και να σχηματιστεί το βιοχημικό προφίλ του.

Ακολουθεί ο εργομετρικός έλεγχος όπου εκτός από τη σωματομέτρηση, το βάρος, το ύψος και τη μυϊκή μάζα ελέγχεται και η μυϊκή κατάσταση, η αερόβια ικανότητά, η ταχυδύναμη και η εκρηκτικότητα του ποδοσφαιριστή. Τα tests ολοκληρώνονται με επιμέρους μετρήσεις που αφορούν την δύναμη των κάτω άκρων με σκοπό να ελεγχθεί αν υπάρχουν διαφορές στα πόδια ώστε να διορθωθούν.

Η διαδικασία αυτή μέσα από το πλήρες φάσμα μετρήσεων που περιγράψαμε αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον γυμναστή ιδιαίτερα, αλλά και για ολόκληρη την ομάδα των προπονητών, έτσι ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών και να καταρτίσουν με βάση αυτή τα groups στα οποία θα δουλέψουν μέσα στις προπονητικές μονάδες.

Δείτε ακόμη:
Επίσημη πρώτη ο Καμπανιακός

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.