ΑθλητικάΔήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

H Θεσσαλονίκη κέρδισε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024!

Μια ακόμα διεθνής διάκριση για τη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός, αφού ο Δήμος Θεσσαλονίκης πέτυχε την ανακήρυξή της ως Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 από την ACES.

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για την πόλη μας και τους ανθρώπους του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, αφού είμαστε η πρώτη ελληνική πόλη στο δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων Αθλητισμού. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται δυναμικά σε όλους τους χάρτες», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδίκησε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, έχοντας καταθέσει έναν πλήρη φάκελο. Η έγκριση της υποψηφιότητας και η απόφαση η Θεσσαλονίκη να λάβει τον τίτλο αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα (01/09) στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα με επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ACES Europe Gian Francesco Lupattelli.

«Η πόλη σας είναι ένα καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται ότι «έχετε αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με προγράμματα και δραστηριότητες».

Η αρμόδια επιτροπή της ACES επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τη Θεσσαλονίκη και παρέλαβε τον φάκελο της υποψηφιότητας με τις προτεινόμενες δράσεις, τον οποίο και χαρακτήρισε υποδειγματικό. Η επίσημη τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες.

Δείτε ακόμη:
Ζέρβας: Άμεση η ανάγκη για ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.