Δήμοι - ΠεριφέρειεςΘέμα

Ζέρβας: Άμεση η ανάγκη για ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό

Ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό ζήτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσερχόμενος σήμερα (29/8) το απόγευμα σε συνάντηση φορέων για το Fly Over, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Υποδομών και Μεταφορών.

“Είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη το Fly Over -και το έχει ανάγκη εδώ και χρόνια- όπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε, απαιτείται ένα σχέδιο για το κυκλοφοριακό που θα πρέπει να περιλαμβάνει την ταχύτερη ολοκλήρωση και παράδοση του μετρό της Θεσσαλονίκης, την ενίσχυση της Τροχαίας, την ανάταξη του ΟΑΣΘ, τη δυνατότητα της πόλης να έχει εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας.

“Εμείς είμαστε εδώ και για να συνεργαζόμαστε αλλά και για να διεκδικούμε. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή του fly over η πόλη πρέπει να είναι βιώσιμη”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε ακόμη:
Δ. Θεσσαλονίκης: «Περίπατος Ερνέστου Εμπράρ» ονομάστηκε πεζόδρομος στην πλατεία ΧΑΝΘ

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.