Τοπικά

Σύσκεψη για τα θέματα που «καίνε» τους μυδοκαλλιεργητές

Σύσκεψη για τα ζητήματα που απασχολούν τους μυδοκαλλιεργητές πραγματοποιήθηκε στις καλύβες στις εκβολές του Λουδία, στα Κύμινα, ενώ ακολούθησε και επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες και τους οικισμούς στη Χαλάστρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, ο ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τοπικής Οικονομίας, Φάνης Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Αλιευτικού Μυδοκαλλιεργητικού Συλλόγου δήμου Δέλτα «Ο Αξιός», Βαγγέλης Κουτρούτσιος και ο πρόεδρος των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων και Ημαθίας, Κώστας Βερβίτης (σ.σ. στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Δέλτα, διακρίνεται και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Φάνης Παπάς).

Εκπροσωπώντας το δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη και τη διοίκηση του Δήμου Δέλτα, ο κ. Αλμπάνης επιβεβαίωσε την απρόσκοπτη στήριξη των μυδοκαλλιεργητών σε όλα τα αιτήματά τους και έθεσε το θέμα της ανάπτυξης των οικίσκων των μυδοκαλλιεργητών σε Κύμινα και Χαλάστρα στην περιοχή του Δήμου Δέλτα που, όπως είπε, είναι στην ουσία το «καταφύγιο» των επαγγελματιών μυδοκαλλιεργητών. Η παραγωγή μυδιών στο δήμο Δέλτα, εξάλλου, αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι μέρος της παραγωγής Μυδιού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Δήμου, ο κ. Αλμπάνης ζήτησε να παραχωρηθεί η χρήση των οικίσκων στους Μυδοκαλλιεργητές, ένα θέμα για το οποίο ο Δήμος Δέλτα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ώστε να λυθεί οριστικά.

Μάλιστα, εξέφρασε την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών από την Πολιτεία προς όφελος των μυδοκαλλιεργητών και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η επέκταση του συμπλέγματος των οικίσκων, ώστε να εξυπηρετήσει όλους τους μυδοκαλλιεργητές της περιοχής.

Δείτε ακόμη:
Τα περιζήτητα μύδια Χαλάστρας – Κυμίνων θύματα της κλιματικής αλλαγής

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.