Πολιτική

Επανεκκίνηση

Του Δημήτρη Δαρμουσλή

Επανεκκίνηση όχι αυτή του γνωστού συνδυασμού (άλλωστε αυτή έγινε) αλλά επανεκκίνηση της οικονομίας, της κοινωνίας της τοπικής ανάπτυξης.
Μετράμε επίσημα εδώ και μέρες την λήξη της καραντίνας με τα μέτρα να χαλαρώνουν από μέσα Ιουνίου περαιτέρω.
Στον δήμο Δέλτα οι αγροτικές και οι θαλάσσιες εργασίες αυτές των μυδοκαλλιεργειών έχουν ξεκινήσει πλέον με γοργούς ρυθμούς καθώς έφτασε η εποχή τους, ακόμη και η αυξημένη κίνηση στην ΒΙΠΕΘ δεν περνάει απαρατήρητη, με την τηλεργασία να μειώνεται σιγά-σιγά και οι ρυθμοί να επανέρχονται στους κανονικούς.
Η επιστροφή της οικονομίας όμως στην ανάπτυξη απαιτεί και συμμάχους με σημαντικό ρόλο να έχει ο δήμος μας. Με έμμεσες ή άμεσες ενέργειες η συμβολή του κάθε άλλο παρά υποτονική θα έπρεπε να είναι.
Από την κατασκευή και συντήρηση έργων αγροτικής οδοποιίας, την σύνδεση αγροτικής κτηνοτροφικής και θαλάσσιας παραγωγής με διάφορες μορφές εναλλακτικές τουρισμού,  μέχρι την διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης και ενημέρωσης προγραμμάτων ΕΕ.
Η γεωργική οικονομία, ο τουρισμός και η στήριξη της επιχειρηματικότητας και εργασίας αποτελούν «σημεία-κλειδιά» και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε σωστά.  Προσεκτικά με σχέδιο ακόμη και καινοτομώντας ο δήμος μας έχει χρέος να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι αυτόν που κάποιοι του δίνουν… στην Μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης.

O Δημήτρης Δαρμουσλής είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δέλτα

*Από την έντυπη έκδοση της Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.