Δήμοι - Περιφέρειες

Στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ο Γλώσσης

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργος Γλώσσης είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Σαφώς αυτό αποτελεί μια επιτυχία για τον αντιδήμαρχο του δήμου Δέλτα και μια ευκαιρία για τον δήμο μας να βγει ωφελημένος από αυτό το γεγονός. Ο ίδιος ο Γλώσσης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη, Δήμαρχο Τρικκαίων, τον αντιπρόεδρο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος,   για τη τιμή να τον προτείνουν ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,  ΕΕΑΑ. Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή:

«Ευχαριστώ  θερμά,  τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη, Δήμαρχο Τρικκαίων, το Αντιπρόεδρο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος,   για τη τιμή να με προτείνουν ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,  ΕΕΑΑ.

 Μια θέση στην οποία θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στο έπακρο, εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Δέλτα.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης είναι ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν διάφορες συσκευασίες.  Ως προς τη μετοχική της σύνθεση, το 35% των μετοχών ανήκει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που σύμφωνα με τον Νόμο είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για τη συλλογή και την αξιοποίηση των συσκευασιών των προϊόντων τους.

Η ΕΕΑΑ δεν λειτουργεί κερδοσκοπικά αλλά προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, όπως προβλέπεται από το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

 H ΕΕΑΑ οργάνωσε και λειτουργεί το γνωστό σε όλους μας «Σύστημα των μπλε κάδων».

  Η ενασχόληση μου με την ανακύκλωση  ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν,  με την πρώτη μου επαφή  με τα κοινά και μετέπειτα από οποιαδήποτε θέση κατείχα,  πάντα πίστευα και πιστεύω  ότι η ανακύκλωση δεν είναι  μόδα,  ούτε επιλογή, αλλά τρόπος ζωής».

*Από την έντυπη έκδοση της Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.