ΑθλητικάΔήμοι - Περιφέρειες

Εδιάρογλου: «Πρέπει να επενδύουμε στις ακαδημίες»

Να μη συνδέονται τα γεγονότα της αναμέτρησης του Άρη Κασσανδρείας με την ΑΣ Ανθεμούς Γαλάτιστας με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη ζητά ο Ισαάκ Εδιάρογλου, αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής και πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών και Μικτών.

«Καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται. Ωστόσο, είναι άτοπο να συνδέουμε αυτά τα γεγονότα με το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έγινε μία δολοφονία. Δεν πρέπει να λέμε ότι ο δολοφόνος είναι ΠΑΟΚ, Άρης ή Ηρακλής. Δεν μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από τις ομάδες. Αυτός που σκότωσε, είναι δολοφόνος», σημείωσε ο κ. Εδιάρογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, στον Flash 99.4

Αφού τόνισε τις ενέργειες της νυν διοίκησης της ΕΠΣ Χαλκιδικής για την καταπολέμηση της βίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι πλέον, μετά από πολλά χρόνια, διεξάγονται κανονικά και χωρίς αντιπαραθέσεις και ΜΑΤ οι αναμετρήσεις μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου, ο κ. Εδιάρογλου εξέφρασε την αντίθεσή του με την άποψη της βουλευτού Χαλκιδικής, Κυριακής Μάλαμα, πως θα πρέπει να σταματήσουν τα πρωταθλήματα της Ένωσης. «Δεν θα πρέπει να συνδέουμε το περιστατικό στην Κασσάνδρα με τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Είναι λάθος», εξήγησε.

Όσον αφορά τη βία στα γήπεδα της Χαλκιδικής, ο αν. πρόεδρος της ΕΠΣΧ έκανε λόγο για ελάχιστα και μεμονωμένα περιστατικά: «Είμαστε έξι χρόνια στη διοίκηση και δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα. Μεμονωμένα περιστατικά μπορεί να συμβούν σε έναν αγώνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα πρωταθλήματα! Υπάρχουν κανόνες, φύλλα αγώνος και πειθαρχική επιτροπή που κρίνει και επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές. Αδίκως έχει πάρει τέτοια έκταση το περιστατικό στην Κασσάνδρα. Απλώς, έγινε –αδίκως- μία σύνδεση με τη δολοφονία του Άλκη».

«Προτεραιότητα στις ακαδημίες»

Ο κ. Εδιάρογλου περιέγραψε τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικές ομάδες και χαρακτήρισε «ήρωες» όσους ασχολούνται κι στηρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ειδικά τα δέκα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι ομάδες θα πρέπει να ρίξουν το βάρος στα τμήματα των ακαδημιών. «Προτεραιότητα πρέπει να δίνεται στις υποδομές. Είναι ένας τρόπος να μειώσεις τα έξοδα και να δημιουργήσεις μία ανταγωνιστική ομάδα με δικά σου παιδιά. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 85 παιδικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική, με τμήματα από Κ8 έως Κ16. Όλοι εκεί πρέπει να επενδύουμε όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σημείωσε σχετικά.

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.