Δήμοι - Περιφέρειες

Δ. Θεσσαλονίκης: Προχωρούν τα έργα για το πρώτο «Πάρκο για Όλους»

Το πρώτο «Πάρκο για Όλους», στην περιοχή της Τούμπας, που θα αποτελέσει έναν χώρο συνύπαρξης και συγχρόνως έναν καινούριο πνεύμονα πρασίνου, αναμένεται να αποδοθεί στη χρήση των πολιτών μέσα στο καλοκαίρι, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου επιθεώρησε σήμερα (24/02) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Η περιοχή της Τούμπας πολύ άμεσα θα αποκτήσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, έναν χώρο για τα παιδιά, ένα πάρκο για όλους, έναν χώρο όμορφο και φωτεινό, που τόσο πολύ της αξίζει», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα έργα για τη δημιουργία του Πάρκου για Όλους προχωρούν εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

«O χώρος σιγά – σιγά μεταμορφώνεται. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομής και δικτύων και από δω και πέρα θα αρχίσουν οι διαμορφώσεις του χώρου. Ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι ο χώρος θα παραδοθεί πλήρως λειτουργικός στους συμπολίτες μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Το πρότυπο «Πάρκο για Όλους» κατασκευάζεται στον χώρο μεταξύ των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Παυσίλυπου και Ολυμπίας. Στο πλαίσιο του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη δημιουργείται ένα πάρκο βασισμένο στην αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους με ενταγμένο ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες.

Δείτε ακόμη:
Δ. Θεσσαλονίκης: Δόθηκε η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.