Δήμοι - Περιφέρειες

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων ότι καπηλεύτηκε την τραγωδία των Τεμπών

Σφοδρή επίθεση, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2023, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός κατά του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» Λεωνίδα Ναθαναηλίδη για τα όσα είπε στη μεσημεριανή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. Είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου:

«Σήμερα το μεσημέρι μαζεύτηκαν τα παιδιά. Ήταν συγκλονιστικό το μεσημέρι το θέαμα των παιδιών που μαζεύτηκαν στην πλατεία κρατώντας 57 μαύρα μπαλόνια ίσα με τους νεκρούς της τραγωδίας και έγιναν κάποιες ομιλίες κάποια ανακοίνωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων “Αριστοτέλης” για το συμβάν και αφέθηκαν 150 μπαλόνια κι έγινε η πορεία.

Εκείνο το οποίο φυσικά όλοι οφείλουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ψυχές αυτών των ανθρώπων. Εκείνο που με στεναχώρησε είναι ότι κάποια στιγμή στην ομιλία, η οποία έπρεπε να είχε καθαρά χαρακτήρα κατηγορηματικό ενάντια σ’ αυτό που συνέβη και ενάντια στις ανεπάρκειες του κράτους. Η ομιλία του εκπροσώπου των γονέων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, συγνώμη, «Αριστοτέλης» είχε να κάνει με τις ανεπάρκειες που υπάρχουνε στα δικά μας σχολεία.

Ναι υπάρχουν πολλές ανεπάρκειες επί χρόνια και υπόγειες αίθουσες και αίθουσες κακώς κλιματιζόμενες και αίθουσες που στριμώχνονται τα παιδιά. Υπάρχουν πολλές κακές συνθήκες οι οποίες επιτράπηκαν να συμβούνε και δεν μπορούν να διορθωθούνε από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά αυτό ήταν άσχετο. Δεν μπορούμε να συσχετίζουμε όπως έκανε τώρα και ο κύριος Αλεξανδρίδης τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τις αίθουσες με το δυστύχημα αυτό, γιατί αυτό είχε από πίσω του εγκληματικές αμέλειες και ολιγωρίες και ρουσφέτια και οτιδήποτε άλλο. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας νομίζω υπάρχει σαν θέμα μέσα στην ημερήσια διάταξη και ας πάψουμε πλέον να χρησιμοποιούμε πράγματα, ειλικρινά θεώρησα ότι ήταν ντροπή απέναντι στη μνήμη αυτών των ανθρώπων να κατηγορούν την όποια διοίκηση, δεν μιλάω τώρα για τη διοίκηση τη δικιά μας, την όποια διοίκηση για κάτι ορμώμενοι από ένα τέτοιο θλιβερό γεγονός.

Δεν είναι τα θλιβερά γεγονότα για να τα καπηλευόμαστε και να τα σφετεριζόμαστε για να φανεί η ανεπάρκεια κάποιων άλλων πραγμάτων που μπορεί να έχει κάποια σχέση, αλλά δεν είναι το ίδιο άμα το βάλεις σε μια ζυγαριά. Αυτά ήθελα να πω. Ας προχωρήσουμε. Νομίζω ότι κανένας μας δεν θέλει να υπάρχουν προβλήματα και ανεπάρκειες. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί να τις λύσουμε».

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου συμπλήρωσε για όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων πως «Ήταν ένα κείμενο κατηγορώ το οποίο ήταν εκτός θέματος. Δηλαδή αν ήταν έκθεση και το βαθμολογούσε κάποιος θα έλεγε ότι ήταν εκτός θέματος από κάποιο σημείο και μετά».

Πηγή: Agkidapress.gr

Δείτε ακόμη:
Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Χωρίς φωτισμό για εκατοντάδες μέτρα η Καραολή και Δημητρίου (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.