Ελλάδα

Αγραφιώτης: «Ακόμη δεν έχει βγει η αλήθεια στην υπόθεση της Καρολάιν»

Για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, την οπαδική βία και την ασφάλεια της επικοινωνίας μέσω εφαρμογών μίλησε στην εκπομπή «Μεσημέρι στον Flash», με τους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη, ο Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων, Άγγελος Αγραφιώτης.

«Δυστυχώς, πλέον η εγκληματικότητα έχει περάσει σε μια διαφορετική κουλτούρα, είναι πιο σκληρά τα εγκλήματα που αντιμετωπίζουμε και αυτό έχει να κάνει και με την είσοδο στη χώρα μας συγκεκριμένων λαών από όμορες χώρες, όπου το να σε σφάξουν είναι… παιχνίδι!», ανέφερε ο κ. Αγραφιώτης, φέρνοντας ως παράδειγμα κάποια περιστατικά στη Μοναστηρίου.

Αναφερόμενος στην οπαδική βία, ο κ. Αγραφιώτης σημείωσε: «Δεν έχουμε να κάνουμε τόσο με ένα οπαδικό φαινόμενο, αλλά με εγκληματικές πράξεις από εγκληματικά στοιχεία. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν αυτές τις ενέργειες ακόμη και στο δρόμο, ρωτώντας κάποιον ‘γιατί με κοίταξες στραβά’ ή ‘γιατί το αυτοκίνητό σου είναι πιο γρήγορο από το δικό μου’ και χτυπώντας πέντε άτομα έναν αδύναμο. Με άλλα λόγια, η ερώτηση ‘τι ομάδα είσαι;’ Αποτελεί απλώς το κίνητρο για την επίθεση».

Η υπόθεση της Καρολάιν και του πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο Άγγελος Αγραφιώτης είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και μάλιστα είχε προαναγγείλει από την αρχή ότι θα υπάρξει ανατροπή, πριν ακόμη μπει «στο κάδρο» ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

«Ακόμη δεν έχει βγει η αλήθεια, η οποία είναι τελείως διαφορετική. Έχω στα χέρια μου τη δικογραφία και περιμένω να βγουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Υπάρχει λόγος που δεν έχει βγει στο φως όλη η αλήθεια, από τον ίδιο τον κατηγορούμενο. Αυτά που έχουν συμβεί δεν μπορεί να τα πει ούτε στις αστυνομικές αρχές, ούτε οπουδήποτε. Δεν πάω σε σενάρια συνωμοσιολογίας. Το τι παίζεται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μερικές φορές, δεν είναι εύκολο να δημοσιοποιηθεί. Θεωρώ ότι λίγο πριν τη δίκη ή στο δικαστήριο ο σύζυγος θα μιλήσει, γιατί πρέπει να το κάνει», ανέφερε για την υπόθεση ο κ. Αγραφιώτης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού.

Πόσο ασφαλής είναι η επικοινωνία μέσω εφαρμογών Κληθείς να απαντήσει πόσο ασφαλής είναι η επικοινωνία μέσω εφαρμογών τύπου Viber και Whatsapp, ο κ. Αγραφιώτης τόνισε: «Όταν θέλουμε να έχουμε το απόρρητο της επικοινωνίας, δεν πρέπει να έχουμε πάνω μας καμία ηλεκτρονική συσκευή. Οτιδήποτε είναι ασύρματο, υποκλέπτεται πολύ πιο εύκολα από κάτι ενσύρματο. Αν θέλετε να έχετε απόρρητη επικοινωνία, θα πρέπει να είστε σε εξωτερικό χώρο και να μην έχετε μαζί σας καμία ηλεκτρονική συσκευή. Όσον αφορά τις εφαρμογές, όλες είναι πλέον υπό τον έλεγχο των αρχών ασφαλείας. Αλίμονο εάν δεν ήταν, ειδικά σε ζητήματα τρομοκρατίας και εθνικής ασφάλειας…».

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.