Δήμοι - Περιφέρειες

Αυτοψία Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Συνάντηση με τους εργαζόμενους που προειδοποιούν για ατύχημα

Αυτοψία στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, μετά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος.

Κατά τη συζήτηση θεμάτων για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Μαρτίου 2023, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τον κίνδυνο ενός σοβαρού ατυχήματος στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, καθώς εκεί εδρεύουν και συνεργεία του Δήμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, επισκέφθηκε το χώρο, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος. Εν έτει 2023, εξάλλου, είναι αδιανόητο να εδρεύουν αποθήκες και συνεργεία του Δήμου –ξυλουργεία και σιδεράδικα- που χρησιμοποιούν οξυγόνο και ασετιλίνη σε έναν χώρο όπου φιλοξενούνται μαθητές και καθηγητές!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Αλεξανδρίδης ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει πλήρη εικόνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, για το ζήτημα του ΕΠΑΛ οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Αλεξανδρίδη ότι εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα στις 7 Απριλίου 2021, καθώς και σχετική αναφορά και ενημέρωση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις 16 Απριλίου 2021. Έναν μήνα δηλαδή, πριν κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), για τα οποία καταδικάστηκαν προ ολίγων ημερών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τόσο ο νυν δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, όσο και ο προκάτοχός του, Πέτρος Σούλας.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν την ανάγκη μετεγκατάστασης των υπηρεσιών και συγκέντρωσής τους σε ένα σημείο. Πέραν της ανεπίτρεπτης «συγκατοίκησης» των συνεργείων με τους μαθητές στο ΕΠΑΛ, εξάλλου, κινδύνους εγκυμονεί και η παρουσία της Υπηρεσίας Πρασίνου κάτω από το ΔΑΚ Ευόσμου, σε έναν υπόγειο χώρο χωρίς εξαερισμό. Επίσης, οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν ελλιπέστατες τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας και του τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας άνωθεν του Περιφερειακού.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για σημαντικές ελλείψεις στις εγκαταστάσεις, πλημμελή ενημέρωση των εργαζομένων για τα μέτρα ασφαλείας, μη συχνή παρουσία γιατρού στους χώρους εργασίας, ενώ έθεσαν και θέματα αξιοκρατίας, καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν τα οχήματα του Δήμου, καθώς ο στόλος είναι γηρασμένος και χρήζει ανανέωσης.

Όπως μετέφεραν οι εργαζόμενοι στον κ. Αλεξανδρίδη, για όλα τα παραπάνω ζητήματα έχουν ήδη ενημερώσει τη διοίκηση του Δήμου τόσο κατά την έναρξη της θητείας της, όσο και με συνεχείς οχλήσεις καθ’ όλη τη διάρκειά της. Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης δεσμεύτηκε ενώπιον των εργαζομένων, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ θα κάνουν το παν, προκειμένου να δρομολογήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με πρώτη προτεραιότητα, βεβαίως, τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών από τα σχολεία του ΕΠΑΛ, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ( ΔΑΚ ) και της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Δείτε ακο΄μη:
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία στέλνουν ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο «Δήμος Πρωταγωνιστής»

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.