Τοπικά

Αφιερωμένη στα “Παιδικά Όνειρα” θεατρική παράσταση του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ

Ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προέβησαν από κοινού σε μια πράξη στήριξης και αλληλεγγύης προς τον σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Παιδικά Όνειρα”, αφιερώνοντας του, την διαδικτυακή θεατρική παράσταση «Ο Γύρος του Κόσμου σε Πέντε Παραμύθια» από την θεατρική ομάδα ΝΤΟΥΕΝΤΕ.

Η στήριξη του συλλόγου «Παιδικά Όνειρα» αποφασίστηκε σε συνεννόηση του δήμου Δέλτα με το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ και την κ. Τάνια Κιουμουρτζιδου, μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού.

O Σύλλογος «ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ» υποδέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την υποστήριξη από τον δήμο Δέλτα και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ.

Τα «παιδικά όνειρα», δημιουργήθηκαν  το 2007 στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης από γονείς, κηδεμόνες και φίλους ατόμων με αναπηρίες. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σήμερα  αριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη. Προτεραιότητα του συλλόγου είναι η ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου που έχει αρχίσει να κτίζεται στα Νέα Μάλγαρα με σκοπό να γίνει ΚΔΑΠ που θα εξυπηρετεί την οργανωμένη καθημερινή, διαβίωση των παιδιών. Στόχος του συλλόγου είναι η κάλυψη διαρκών και πάγιων αναγκών, που απορρέουν από την αναπηρία και φυσικά χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων μας για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις  που παρουσιάζονται διαρκώς.

Η παράσταση θα προβληθεί δωρεάν την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2021 – ώρα: 19:00 μέσα από  την σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook και τη διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr

Τo Link της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/1018263775349696/

Λογαριασμός οικονομικής υποστήριξης:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR 0301712190006219040031034

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τρεις ηθοποιοί-παραμυθάδες και μία ηθοποιός-μουσικός, παρέα με την σκηνοθέτη και συντονίστρια της ομάδας κουβαλούν μέσα στη καρδιά και τις βαλίτσες τους τα ομορφότερα μυστικά για τους μικρούς μας φίλους! Μέσα από το όμορφο αυτό θεατροποιημένο δρώμενο θα ταξιδέψουμε μαζί στις 5 Ηπείρους, με όχημά μας …τί άλλο ( ; ) …τα ωραιότερα παραμύθια! παραμύθια από την Ιταλία, την Γκάνα, το Μεξικό, την Ιαπωνία και θα αναζητήσουμε το “χαμένο παραμύθι” από την Αυστραλία! Ο κύριος θεματικός άξονας των παραμυθιών είναι η αγάπη, η εν συναίσθηση, η δύναμη στη ζωή, το μεράκι, η φιλία….η όμορφη δηλαδή πλευρά του ανθρώπου. Μέσα από χρώματα, μουσικές, μάσκες, μαριονέτες, κοστούμια, όμορφες σκηνικές κατασκευές, χορό και υπέροχα τραγούδια , θα ζωντανέψουν μπροστά μας ….άνθρωποι από άλλους πολιτισμούς, ζώα, μάγοι, θησαυροί, νέοι πολιτισμοί, συναισθήματα !

Συντελεστές:

Σύλληψη – σκηνοθεσία : Ράνια Μιχαηλίδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ράνια Μιχαηλίδου
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Σιδέρη – Ράνια Μιχαηλίδου
Μουσική διδασκαλία: Φωτεινή Σιδέρη
Εικαστικές κατασκευές: Πετρίνα Καρυδιά – Στέλιος Γώγουλας

Συμμετέχουν:
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Μαριάνθη Σαμαρά
Εβίτα Σταυρουλάκη
Ντίνα Γιαννακίδου / Πετρίνα Καρυδιά (διπλή διανομή)
Στέλλα Κουγιουμτζη / Κορίνα Βολιώτη (διπλή διανομή)
Επιμέλεια διάδρασης με τα παιδιά: Ράνια Μιχαηλίδου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΝΤΟΥέΝΤΕ

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.