ΘέμαΤοπικά

Τι θα κάνει ο Φωτόπουλος;

Ο πρώην δήμαρχος κ. Μίμης Φωτόπουλος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων πολλές φορές σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Τώρα, μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συνεργασίας του με τον δήμο Θεσσαλονίκης όπου κατείχε την θέση του γενικού γραμματέα του δήμου, αλλάζει άρδην το σκηνικό. Άλλωστε γύρω του συσπειρώνεται ένας ικανός αριθμός στελεχών που προέρχονται κατά πρώτο λόγο από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και θα ήθελαν να δουν μια νέα υποψηφιότητα Φωτόπουλου στις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν χωρά αμφιβολία χωρίς όμως να σημαίνει ότι η υποψηφιότητα Φωτόπουλου θα φτάσει τελικά μέχρι την κάλπη του 2023. Ο ίδιος ήταν πολύ προσεκτικός μέχρι σήμερα στις τοποθετήσεις του σχετικά με το μέλλον του στον δήμο Δέλτα και την παρουσία του στις επόμενες εκλογές. Η θέση που είχε μέχρι πριν από λίγες ημέρες στον δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούσε αποτρεπτικά για τον ίδιο σε σχέση με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του.

Όμως και σήμερα ακόμα και μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον δήμο Θεσσαλονίκης παραμένει πολύ προσεκτικός και φειδωλός σχετικά με το μέλλον του και χωρίς να αποκλείει τίποτα, τονίζει ότι «όλα στην ώρα τους» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θέλει ενότητα, δεν την έχει

Ο Φωτόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι μόνος του στον χώρο της Κεντροδεξιάς και σίγουρα δεν απολαμβάνει καθολικής αποδοχής από τοπικά στελέχη και παράγοντες που κινούνται στον ίδιο χώρο. Είναι γεγονός ότι δική του υποψηφιότητα θα ενεργοποιήσει αντανακλαστικά σε αρκετούς ανθρώπους που θα τεθούν απέναντι του, άγνωστο με ποιον συνδυασμό.

Για παράδειγμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα την στάση του Γιώργου Γλώσση σε αυτή την περίπτωση. Όμως από την στάση του Γλώσση και άλλων τοπικών παραγόντων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό επιτυχίας που θα έχει η υποψηφιότητα Φωτόπουλου.

Ήδη σε παρασκηνιακό επίπεδο οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν σε επίπεδο τοπικών στελεχών, άλλα και βουλευτών χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τις υποψηφιότητες. Άλλωστε ο βασικός παίκτης και πρώην δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος είναι ακόμα στο «θα δούμε» και στο «αν ο τόπος με χρειάζεται». Τελικά δεν ξέρουμε αν ο τόπος χρειάζεται τον Φωτόπουλο ή κάποιον άλλο, όμως σίγουρα η διάσπαση στον χώρο της ΝΔ θα είναι επώδυνη και συμφέρει τους υπόλοιπους και κυρίως τον νυν δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Ιωαννίδης ο οποίος φυσικά θα ήθελε τον Φωτόπουλο απέναντι του με την προϋπόθεση να έχει ο ίδιος κρατήσει τους αρχηγούς που έχουν συνεργαστεί μαζί του(Γλώσση, Σταματάκη, Διαμαντόπουλο). Στην περίπτωση αυτή ο Ιωαννίδης θα φάνταζε ως το ακλόνητο φαβορί για την επόμενη θητεία, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο αυτό το ενδεχόμενο, να είναι όλοι αυτοί μαζί του και ίσως μάλιστα για κάποιους από την «συμμαχία» αυτό το ενδεχόμενο να είναι απίθανο ήδη από τώρα.

Πάντως για τον Φωτόπουλο πέρα από τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει θέλοντας να ξεπεράσει τον κατακερματισμό των δυνάμεων του χώρου που εκφράζει, υπάρχουν και τα θετικά, τα οποία έχουν να κάνουν με ανθρώπους οι οποίοι έχουν έρθει κοντά του και τον στηρίζουν για να κάνει το βήμα και να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του. Αυτοί προέρχονται από αντίπαλα στις προηγούμενες εκλογές «στρατόπεδα» και μπροστά στο έλλειμα υποψηφίου ικανού να φέρει την νίκη οδηγούνται στον Φωτόπουλο και προσπαθούν να συσπειρώσουν δυνάμεις γύρω του. Εν αναμονή λοιπόν…

*Όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη Delta press

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.