ΘέμαΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 Σεπτεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου

Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση για τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ελήφθη με 160 υπέρ έναντι 88 κατά. Παράλληλα, υπερψηφίστηκε η πολιτική απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία (μόλις 1 κατά και 8 λευκά).

Ο οδικός χάρτης που επικράτησε

Όσον αφορά τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία δύο προτάσεις.

Η πρώτη ήταν της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνιας Σβίγκου, η οποία εισηγήθηκε την απόφαση της ΠΓ τροποποιημένη και προβλέπει διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, εκλογή ηγεσίας στις 10 (Α’ γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος, έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο.

Η δεύτερη πρόταση που είχε κατατεθεί από τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, συντονιστή του τμήματος ΜμΕ του κόμματος, προέβλεπε έως τις 31 Αυγούστου να έχει ληφθεί απόφαση από την ΚΕ για το είδος του συνεδρίου που πρέπει να διεξαχθεί (διαρκές ή έκτακτο), διεξαγωγή του συνεδρίου στις 27-29 Οκτωβρίου και στις 26 Νοεμβρίου εκλογή προέδρου.

Σε σύνολο 252 ψηφισάντων, υπέρ της πρότασης της ΠΓ που εισηγήθηκε η Ρ. Σβίγκου ψήφισαν 160 (63,5% επί των ψηφισάντων) και υπέρ της δεύτερης πρότασης 88, ενώ καταγράφηκαν 2 παρών και 2 λευκά.

Δείτε ακόμη:
ΣΥΡΙΖΑ: Επισήμως υποψήφια πρόεδρος η Έφη Αχτσιόγλου (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.