ΘέμαΠολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επισήμως υποψήφια πρόεδρος η Έφη Αχτσιόγλου (vid)

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι και επισήμως υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς την Τετάρτη 12/7 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της.

«Οι αντίπαλοί μας κατασκευάζουν το δίλημμα με την αριστερά ή με το κέντρο. Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της:

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Οφείλουμε να αποτιμήσουμε με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα τις αιτίες του αποτελέσματος.

Η υποψηφιότητά μου για τη θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα και την κοινωνία. Την Αριστερά και τα κινήματα. Αφορά την πάγια μας επιδίωξη το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Αφορά σε ένα όραμα ισότητας. Αφορά στο δικαίωμα στα κοινά αγαθά. Αφορά τους νέους ανθρώπους για να δημιουργούν και να πρωταγωνιστούν στην πατρίδα μας. Αφορά τις γυναίκες και το δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους. Αφορά ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Αφορά τις δυνάμεις του πολιτισμού. Αφορά τους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την άκρα δεξιά. Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό, σύγχρονο και μεθοδικό. Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε μαζί μας μια συλλογική παρακαταθήκη. Δύο κορυφαίες στιγμές υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Τότε που αναλάβαμε να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας. Αλλά και τότε που πήραμε την απόφαση να διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να εκπροσωπήσει τους προοδευτικούς πολίτες. Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολύ περισσότερα. Βήματα που θα κάνουμε όλοι μαζί. Οι αντίπαλοί μας κατασκευάζουν το δίλημμα με την αριστερά ή με το κέντρο. Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα. Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο. Θέλουμε σήμερα να είμαστε δημιουργική αντιπολίτευση και αύριο η αποτελεσματική κυβέρνηση υπέρ των πολλών. Ξέρω ότι πολλοί έχουν απογοητευτεί όμως η προσδοκία είναι αληθινή. Πιστεύω ότι αυτή τη διαδρομή πρέπει να την περπατήσουμε».

Δείτε ακόμη:
Τέλος εποχής: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.