ΘέμαΠολιτική

Στη Σίνδο ο Πέτσας

Στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου αυτή τη στιγμή ο αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση:

  • Πρέπει το μήνυμα για τον εμβολιασμό να φτάσει σε όλους και μέσα από τους ανθρώπους του δήμου και από την Εκκλησία.
  • Αναπτυξιακά προγράμματα και χρηματοδότηση για τον δήμο και τη ΒΙΠΕ συζητήσαμε με τον δήμαρχο
  • Προβλήματα υποστελέχωσης του δήμου είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να βοηθήσουμε γιατί εξαιτίας αυτού ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θέλει.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους για να θέσουν ερωτήματα με πρώτο να παίρνει το λόγο ο πρώην δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος

Μίμης Φωτόπουλος: Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και θέλουμε να δείτε μια αδικία για τον δήμο μας ο οποίος δεν έχει όπως οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων – Μενεμένης ανταποδοτικά έσοδα από τοπ λιμάνι.

Λαμπρινή Τσακαλακη, υπεύθυνη υγειονομικών υπηρεσιών: Αρνούνται οι Ρομά να εμβολιαστούν. 4000 Ρομά υπαρχουν στην περιοχη μας υπάρχει κάτι να κάνουμε; Ούτε τεστ προσέρχονται να κάνουν, πως πρέπει να χειριστούμε το θέμα;

Βούλα Ελευθεριαδου: Να αντικατασταθεί το εμβόλιο που γίνεται στο εμβολιαστικό κέντρο της Χαλάστρας(AstraZeneca) με άλλο από τα υπάρχοντα εμβόλια γιατί ο κόσμος δεν πάει να κάνει το συγκεκριμένο και οι χίλιοι μετανάστες της δομής θα πρέπει να εμβολιαστούν. Να πειστούν καθώς έχουν φόβο απέναντι στο εμβόλιο.

Στέλιος Πέτσας: Πόσοι από τους υγειονομικούς που είναι στον δήμο έχουν εμβολιαστεί;

Βούλα Ελευθεριαδου: Είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα κέντρα υγείας της περιοχής μας. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό, ας πούμε δύο στους εξήντα.

Πέτρος Στατερουδης: Θέλουμε δίοδο επικοινωνίας με το υπουργείο σας για θέματα αρμοδιοτήτων των τοπικών προέδρων. Οι πρόεδροι είναι έξω από τις αποφάσεις της διοίκησης. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε την ψήφο των πολιτών με έργα και να κάνουμε εντέλει αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε.

Γιώργος Κανάκας, πρόεδρος ΤΟΕΒ Χαλάστρας: Ενώ έχουμε νερό χάνεται το 40% στην θάλασσα. Δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτό να συμβαίνει. Το νερό είναι πολύτιμο και πρέπει να γίνουν έργα για να σταματήσει αυτό.

Μιχαλόπουλος, σύνδεσμος επιχειρήσεων Καλοχωρίου: Πολύ κακή κατάσταση των υποδομών ειδικά στις κάθετες οδούς της Πόντου κτλ.

Γιάννης Ιωαννίδης: Για το Καλοχώρι κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και θέλω να συμπληρώσω ότι έχουμε κάνει μελέτη η οποία με την βοήθεια του υπουργού μπορεί να ενταχθούν και να υλοποιηθούν έργα υποδομών και αντιπλημμυρικά που είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Σε όλα τα παραπάνω ο αν. Υπουργός Εσωτερικών απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων:

  • Για τα ανταποδοτικά του λιμανιού είμαι αναφανδόν υπέρ της άρσης αυτής της κατάστασης. Αν υπάρχει αδικία, εδώ είμαστε για το διορθώσουμε. Δήμαρχε θα ήθελα ένα υπόμνημα για να δούμε το θέμα με το λιμάνι, να το εξετάσουμε και να το λύσουμε.
  • Για ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως οι Ρομά και άλλοι, είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας που χειρίζεται αυτά τα θέματα καθώς χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση χρειάζεται η ένταξη των ανθρώπων αυτών και ενδεχομένως οικονομική στήριξη. Θα είμαστε σύντομα σε θέση να ανακοινώσουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
  • Έχουμε την δυνατότητα να αναπληρώσουμε τα εμβόλια και να αντικαταστήσουμε όποιο προβληματίζει σε όποιο εμβολιαστικό κέντρο χρειάζεται κάτι τέτοιο.
  • Για τις υποδομές περιοχών και τα προβλήματα όπως αυτά που μου περιγράψατε για το Καλοχώρι θα υπάρξει πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου ανάπτυξης ειδικά με την οδοποιία. Έχουμε εντοπίσει σημεία που χρειάζεται η παρέμβαση μας και θα προχωρήσουμε.
  • Για το νερό και την ορθή χρήση συμφωνώ και σε συνεννόηση θα αναληφθούν πρωτοβουλίες. Η συζήτηση αυτή θα γίνει το φθινόπωρο όμως όχι αυτή τη στιγμή, φυσικά και δεν πρέπει να ξοδεύουμε αυτό τον πολύτιμο πόρο.
  • Κλείνοντας θέλω να πω ότι όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς να κουνάμε το δάκτυλο σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και να τους αφήνουμε στο περιθώριο ειδικά όσους φοβούνται ή διστάζουν. Έχουμε ένα επιτυχημένο εμβολιαστούν πρόγραμμα. Τώρα είναι το δύσκολο κομμάτι που έχουμε να επιτελέσουμε όλοι μαζί να πείσουμε αυτούς που είναι επιφυλακτικοί με σύμμαχο την επιστήμη και την ορθή σκέψη.

περισσότερα στην έντυπη DELTA press…

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.