ΕλλάδαΘέμα

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά

Προχωρά ο σχεδιασμός για να λειτουργήσει η πρώτη πανελλαδικά απογευματινή λαϊκή αγορά, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα ότι ανάλογο παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών, Άγγελος Δερετζής η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά, «θα ξεκινήσει τη λειτουργία της πρώτα από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε χώρο πλησίον του εμπορικού κέντρου που υπάρχει στην περιοχή των Λαχανόκηπων και ο καθένας θα μπορεί να την επισκεφθεί κάθε Τετάρτη απόγευμα».

Ωστόσο το εγχείρημα δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς ήδη στην κουβέντα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, έχει πέσει και «μία ακόμη τοποθεσία στην Ανατολική πλευρά της πόλης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα και να μη μείνει κανένας πολίτης χωρίς λαϊκή αγορά».

Η ιδέα για την απογευματινή λαϊκή αγορά

Σε ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους η Συνομοσπονδία ήρθε σε συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς για την υλοποίηση του σχεδίου της  απογευματινής λαϊκής αγοράς, ο κ. Δερετζής ανέφερε στο GRTimes, πως οι λόγοι είναι δύο. «Αφενός να μπορέσουμε να έχουμε για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες ένα εισόδημα παραπάνω, αφετέρου γιατί γνωρίζουμε ότι τις ώρες των πρωινών λαϊκών όλοι εργάζονται και ως εκ τούτου δεν προλαβαίνουν να ψωνίσουν. Αυτούς τους ανθρώπους τώρα δεν τους έχουμε, οπότε θα επωφεληθούν».

«Μάλιστα πριν προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου, φροντίσαμε να κάνουμε και ένα γκάλοπ με τη συμμετοχή του κόσμου. Όταν το κάναμε αυτό, σχεδόν το 100% την ήθελε αυτή την αγορά γιατί βολεύει τους πολίτες, γιατί εκεί μπορεί να βρει φτηνά προϊόντα και γιατί μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός» συμπλήρωσε ο κ. Δερετζής.

Επιπλέον αναφερόμενος στο πώς θα κυμανθούν οι τιμές στις λαϊκές αγορές κατά τις ημέρες του Πάσχα, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών τόνισε πως «οι τιμές θα είναι ελάχιστα τσιμπημένες λόγω των ημερών, ωστόσο οι λαϊκές αγορές δεν έχουν ανάγκη από κανένα «καλάθι». Εμάς το «καλάθι» μας διαρκεί όλο τον χρόνο και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος» υπογράμμισε.

Πηγή: GRTimes.gr

Google News icon Ακολουθήστε το DELTA PRESS στο Google News και ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.